Paaswedstrijd: Roda’46 (zo) tegen Nederhorst

Mark van Burgsteden heeft de winnende traffer gescoord bij Sporting'70

Een belangrijke wedstrijd tegen een moeilijk te kloppen tegenstander

Tweede Paasdag speelt het Vlaggenschip van Roda zondag thuis tegen het lastige Nederhorst. De gasten staan op de laatste plaats met drie punten achter Roda en vechten voor één van hun laatste kansen.

Even terug kijken
Zondag jl speelde Roda de uitwedstrijd in Utrecht tegen Sporting’70. Het zag er voor de beide trainers Gert van Geerestein en Evert Westeneng niet al te gunstig uit. Door blessures ontbraken er een aantal belangrijke spelers. Vooral in de voorhoede was de pijn het hardst voelbaar.
Gelukkig was good old Arne van Geldermalsen bereid om in het eerste elftal mee te spelen. Arne paste zich snel aan en met zijn routine hielp hij de jonge ploeg naar een uiterst belangrijke zege.

Wereldgoal voor Arne
Konden wij vorige week melding maken van nét geen werelddoelpunt van Rico den Ouden, in de wedstrijd van zondag tegen Sporting viel hij wel. In de 2e helft ontving Arne van Geldermalsen de bal op eigen helft. Hij keek waar de keeper stond en met een geweldig schot schoot hij de bal over de Sporting goalie heen in het verlaten doel. Dit schitterende doelpunt betekende tevens de gelijkmaker. Later scoorde invaller Mark Burgsteden de winnende goal en werden er 3 belangrijke punten bijgeschreven.

Roda stijgt 2 plaatsen
Door de zege op Sporting en het verlies van de concurrenten Nederhorst en Wasmeer steeg Roda direct 2 plaatsen op de ranglijst. Daar zag het in eerste instantie niet naar uit, omdat concurrent Wasmeer kort voor tijd nog met 2-0 voorstond bij Zwaluwen Utrecht. In blessuretijd wist Zwaluwen het tij nog te keren door 3 maal te scoren en met 3-2 te winnen. Dat was voor Roda heel gunstig.

De ranglijst
De stand in de onderste regionen ziet er als volgt uit:
10) HDS                   21 - 21 pnt doelsaldo -10
11) Roda                  20 - 15                       -31
12) Wasmeer            20 - 15                       -32
13) Nederhorst          20 - 12                       -31

De nrs 12 en 13 spelen nacompetitie voor klassebehoud of degradatie. In het geval dat er ploegen met een gelijk aantal punten eindigen, beslist het doelsaldo.
Het programma ziet er als volgt uit:
HDS : thuis tegen Wasmeer en uit tegen Saestum en Zwaluwen Utrecht
Roda'46: thuis tegen Nederhorst en UVV, uit tegen VVZA en APWC
Wasmeer: thuis tegen PVC en Theole, uit tegen HDS en UVV
Nederhorst: thuis tegen APWC en Saestum, uit tegen Roda en FC Jeugd

2e Paasdag tegen Nederhorst
Uit bovenstaand overzicht blijkt wel hoe spannend het in de 3e klasse is. Het kan werkelijk alle kanten nog opgaan. Maandag a.s. tegen Nederhorst wordt het wel een hele spannende wedstrijd. Beide ploegen moeten de wedstrijd winnen.
Roda heeft het de laatste wedstrijden tegen Nederhorst heel moeilijk gehad. Vorig seizoen werd twee maal van de “Bergers” verloren. Ook de eerste wedstrijd in deze competitie werd een nederlaag voor onze ploeg.
Hopelijk zijn er maandag weer wat spelers terug van blessures, maar dat is allemaal nogal twijfelachtig. In ieder geval is er, ongeacht de uitslag, maandag nog niets beslist.

Eerst aanmoedigen, dan de 3e helft
Onze ploeg, rode shirts - zwarte broeken, kunnen de steun van veel supporters heel hard gebruiken. Dat was zondag jl in Utrecht goed te zien, toen vele Leusdenaren Roda zagen winnen.
Daarom voor 2e Paasdag massaal Roda aanmoedigen en daarna de 3e helft.

De kraker Roda’46 - Nederhorst begint om 14.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Rob Dumont.