Punten voor Abcoude, complimenten voor Roda’46 Zon1

In de topper van zondag tussen Roda’46 en FC Abcoude bleven de punten voor de eerste maal dit seizoen bij de tegenstander. In een aantrekkelijk duel nam koploper Abcoude de volle buit mee naar huis.

De strijd om de bovenste plaats op de ranglijst werd gewonnen door FC Abcoude. De bezoekers namen al na 20 minuten met een 2-0 voorsprong afstand van onze ploeg. De doelpunten van het sterke Abcoude kwamen na persoonlijke fouten bij Roda tot stand. Onder aanvoering van de Abcoude aanvoerder Genaro Snijders werden de kansen feilloos benut.

Roda pakte het na deze tegenvallers goed op. De sterke verdediging van Abcoude, slechts één tegendoelpunt, kwam steeds meer onder druk te staan. In de 33e minuut van de wedstrijd veerde heel Roda op, toen Neal Kooij onderuit werd gehaald. Een ieder dacht aan een strafschop, maar de rustig leidende scheidsrechter Robin Petitjean, legde de bal net buiten het strafschopgebied. Rodaspits Léon van der Pas schoot de vrije trap uitstekend binnen, de Abcoude doelman redde echter bekwaam.
De 0-2 betekende tevens de ruststand.

De 2e helft

Na de pauze werd Roda steeds sterker en drukte het Abcoude terug in de verdediging. Vele duels werden door onze ploeg gewonnen. In de 71e minuut was het eindelijk raak voor Roda. Een van richting veranderde inzet van Mozes Hoppenbrouwer verdween achter de doelman van Abcoude. Het leek weer een echte wedstrijd te worden. Helaas duurde deze hoop maar 25 seconden, want direct vanaf de aftrap scoorde Abcoude de 1-3. De vreugde ontlading na deze treffer bij de tegenstander was groot.

De wedstrijd leek gespeeld, vooral omdat in de 77e minuut FC Abcoude de 1-4 maakte. Roda gaf niet op en zette Abcoude weer onder druk. In de 87e minuut werd het 2-4, nadat Mozes Hoppenbrouwer een vrije trap schitterend binnen schoot.

Roda verloor de wedstrijd, maar behoeft zeker niet te wanhopen. De ploeg van trainer Frank Corba leverde ondanks de nederlaag een goede wedstrijd af. “Ik heb na afloop de ploeg direct complimenten gemaakt voor de wijze waarop er is gespeeld en gestreden. Ik baal echter wel, want er had meer ingezeten”’, aldus Frank Corba.

Roda’46 – FC Abcoude was een sportieve ontmoeting, waarbij de prima leidende scheidsrechter Robin Petitjean de kaarten op zak kon houden.

Roda’46 speelde in de volgende opstelling:

Stefan Houtveen, Marten Tolboom (Jordy Huurdeman), Daan Snellink, Julian Brouwer, Danny van Barneveld, Rick Matijssen, Marijn van Daatselaar (Roel Bak), Mozes Hoppenbrouwer, Davor Lambregts, Léon van der Pas, Neal Kooij (Marc Groen)

Balsponsor

De bal sponsor bij de wedstrijd Roda’46 – FC Abcoude was deze maal Perfect Salade en Stampotbar op winkelcentrum de Biezenkamp. De heerlijke gerechten zijn te bestellen via thuisbezorgd.nl of www.perfectlunch.nl

Volgende wedstrijd voor Roda’46 zon

Zondag a.s. speelt Roda’46 een uitwedstrijd tegen sv Ouderkerk. Dit is weer een topper in de 3e klasse D. Tegenstander Ouderkerk heeft de eerste competitiewedstrijd van FC Abcoude verloren, maar de overige zes wedstrijden allemaal gewonnen. Hierdoor heeft de tegenstander van zondag, Roda van de 2e plaats verdrongen. Onze ploeg moet aanstaande zondag weer volle bak voetballen, om tot een goed resultaat te komen.
De wedstrijd zondag sc Ouderkerk – Roda’46 begint om 14.00 uur.