Roda’46 (zon) wint ruim van Ouderkerk

Op een nat veld en met heel veel wind won Roda’46 zondag met 5-0 van de nummer 4 sv Ouderkerk. Een slimme- en terechte winnaar tegen de ploeg uit Ouderkerk aan de Amstel.

Nr. 13 bracht geluk

“Dat is mooi.” zeiden de toeschouwers op de tribune: “Boudewijn Swier doet ook weer mee, die kunnen wij goed gebruiken”.

Hoewel niet verwacht maar Boudewijn, altijd spelend met rugnummer 13, scoorde het meest bizarre doelpunt sinds jaren op het Burgemeester Buiningpark. Boudewijn had een pass op zijn voorhoedespelers in gedachten, maar de bal was veel te onzuiver. Gelukkig was daar de wind die bal oppakte en net voor de keeper van Ouderkerk nog een keertje liet stuiteren om daarna de bal over de doelman heen te tillen en in het doel liet rollen. Boudewijn scoorde zo op een afstand van minimaal 60 meter van het doel van de gasten 1-0. Nummer 13 bracht deze maal geluk!

Nog voor de rust scoorde Ethan van Zwol na een goede aanval op fraaie en beheerste wijze de 2-0. Een belangrijke treffer net voor de pauze.

Na de rust speelde Roda slim tegen de wind

Kennelijk hadden de spelers van Roda tijdens de eerste helft goed gekeken naar de tegenstanders. Probeer de bal tegen de wind in laag te houden en loer op een counter. Dit laatste moest ook wel, want Ouderkerk probeerde snel de 2-1 te forceren. De Roda-verdediging met aanvoerder Danny van Barneveld en Jurrian Brouwer aan het hoofd gaf echter geen krimp. Bovendien bleek doelman Stefan Houtveen een uiterst betrouwbare sluitpost.

Halverwege de tweede helft verving Neal Kooy middenvelder Jordy Huurdeman. Een gouden wissel van trainer Jooren bleek al snel. Neal scoorde de 3-0 en de 4-0 en bereidde de 5-0 voor, zodat Leon van der Pas ook zijn doelpuntje mee kon pikken.

Roda behaalde een luid bejubelde belangrijke en verdiende zege op sv Ouderkerk.

Foto's: Aarnoud Bak