Roda’46 Zon1 bindt ook Amsvorde aan zegekar

De zondagvoetballers van Roda’46 zijn de competitie uitstekend begonnen. Na drie zeges op rij werd zondag met 0-4 van Amsvorde gewonnen. De Amersfoorters, die vooraf als “Angstgegner” werden beschouwd, kwamen er nu nauwelijks aan te pas.

Roda sterk in Amersfoort

Op het prachtige grasveld van Amsvorde probeerde Roda de thuisclub direct onder druk te zetten. De Leusdenaren lieten snel zien in vorm te zijn en wilden eindelijk weer eens een keer van de mannen uit het Leusderkwartier winnen. Kansen kwamen er al snel voor de Rood-Zwarten, maar doelpunten leverde dat, ondanks het gretige spel van Neal Kooij en Leon van de Pas, in het begin van de wedstrijd nog niet op.

Amsvorde probeerde het Roda moeilijk te maken en heeft twee gevaarlijke spelers als Stijn Temeer en Gijs Keuning. Maar de Roda defensie met Daan Snellink en Julian Brouwer in het centrum, alsmede de backs Marten Tolboom en Rick Matijssen speelden een solide wedstrijd.

Eindelijk was het in de 33e minuut raak, toen Leon van der Pas bij een Roda aanval goed doorging en de uitstekende scheidsrechter Schoonhoven buitenspel weg wuifde. De sterke Leon van der Pas bleef koelbloedig en liet de 0-1 aantekenen.

Amsvorde had geluk dat Roda in de eerste helft niet handig omging met de kansen die er kwamen. De gretigheid spat er bij Roda vanaf, maar met iets meer overleg in het aanvalsspel zal het de ploeg van trainer Frank Corba meer en sneller doelpunten opleveren.

Wel was het jammer dat Davor Lambregts zich in de eerste helft met een hamstringblessure moest laten vervangen door Roel Bak. Vermeld moet worden dat Roel Bak een uitstekende invaller was en terug kan zien op een voortreffelijke invalbeurt

De 2e helft: alles kwam goed

Onder aanmoedigingen van vele Roda supporters trok Roda de wedstrijd in de tweede helft helemaal naar zich toe. Al naar drie minuten spelen was het Leon van der Pas, die een goede pass van Rick Matijssen doeltreffend afrondde en Roda op een 0-2 voorsprong bracht.

Roda bleef de wedstrijd dicteren en de Amersfoorters kwamen er bijna niet meer aan te pas. Mocht de thuisclub nog enige illusie koesteren in een gunstige wending van de wedstrijd, dan was daar altijd nog Roda-doelman Rick Schoonderbeek. De Leusdense doelman hield wederom de nul en is een betrouwbaar sluitstuk in de verdediging.

Door een doelpunt van de sterk spelende Marijn van Daatselaar liep Roda in de 67e minuut uit naar een 0-3 voorsprong. Amsvorde geloofde er niet meer in en Roda bleef de bovenliggende partij. Toen Roel Bak in de 86e minuut de 0-4 binnen schoot was de wedstrijd definitief beslist.

Roda’46 behaalde een prima 0-4 zege op een lastige tegenstander. Naar afloop waren er louter stralende gezichten te zien in het Leusdense kamp. Aanvoerder Leon van der Pas toonde zich ook zeer content met de overwinning en zeker ook met het vertoonde spel van Roda. “Wij hadden eigenlijk meer doelpunten moet maken”, aldus van der Pas. “Misschien zijn wij voor het doel wat te gretig en moeten wij meer overzicht houden. Maar toch scoren wij weer vier doelpunten” zei Leon van der Pas, die glunderend besloot met de opmerking “Ach ik heb twee maal gescoord en twee maal een assist, ik ben zeer tevreden”.