Roda’46 zon1 boekt belangrijke zege

Jordy Huurdeman scoorde de enige treffer tegen JOGA Fortius

Het was duidelijk te zien dat Roda zondag in de wedstrijd tegen het Amsterdamse JOGO Fortius een aantal spelers vanwege blessures miste. Ook de tegenstander was niet helemaal op oorlogssterkte.

Het was een op en neergaande wedstrijd waarbij Roda wel de bovenliggende partij was. Helaas misten de Leusdenaren enkele behoorlijke kansen waardoor de spanning in de wedstrijd bleef. JOGA Fortius kreeg in het eerste bedrijf ook een goede kopkans, maar de uitblinkende Roda-doelman Stefan Houtveen, redde zeer fraai.

In de 2e helft kregen beide ploegen maar weinig kansen. Het duel leek op een 0-0 eindstand uit te lopen. In de 88e minuut echter liep een speler van JOGA Fortius invaller Roan Rigter in het strafschopgebied onderuit. Scheidsrechter Wolff kon niet anders doen dan de bal op de stip leggen. Een terechte beslissing.

Jordy Huurdeman was de aangewezen persoon om de penalty te nemen en benutte deze kans door de bal feilloos achter de Amsterdamse doelman te schieten.

JOGA Fortius probeerde in de resterende tijd nog tot een gelijkmaker te komen, maar de Roda defensie gaf geen krimp. Roda won uiteindelijk verdiend en neemt daardoor flink afstand van de onderste regionen.

Na het laatste fluitsignaal van deze zeer sportieve ontmoeting kon Roda tevreden drie belangrijke punten aan de ranglijst bijschrijven.

Zondag a.s. gaat Roda op bezoek bij Vreeswijk

Zondag staat de uitwedstrijd tegen Vreeswijk op het programma. Een naar het zich laat uitzien lastige wedstrijd tegen de mannen van oud Roda trainer Ronald Cornet. Ook zijn beide zoons Gino en Don spelen in het elftal van Vreeswijk en zijn veel scorende spelers.

Hopelijk kunnen de trainers van Roda Jeroen Jooren en Gert van Geerestein over wat meer fitte spelers beschikken dan afgelopen zondag. Zoals het er nu naar laat uitzien is aanvoerder Danny van Barneveld er zondag niet bij. Hij viel geblesseerd uit in de wedstrijd tegen JOGA Fortius.

De wedstrijd Vreeswijk – Roda’46 begint om 14.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Peetoom.