Roda’46 Zon1 boekt fraaie zege op “ruig” Vreeswijk

Zondag nam Roda’46 drie dik verdiende punten mee uit Vreeswijk. In een door incidenten ontsierd duel bleven de Leusdenaren het hoofd koel houden. Door spelers van de thuisclub ontspoorde de wedstrijd.

Het linker rijtje

Roda trainer Jeroen Jooren vertelde dat Roda de eerste helft de bovenliggende ploeg was. Helaas werden de kansen niet benut, totdat de blessuretijd van de 1e helft aanbrak. Op handige wijze schoot Neal Kooij de bal achter de doelman van Vreeswijk. “Een mooi moment”, zei trainer Jooren, “dat was lekker rusten”.

Na de theepauze probeerde Roda de stand naar 2-0 te brengen. Enkele kansen werden daarbij onvoldoende afgemaakt. Jordy Huurdeman miste de grootste kans van de wedstrijd door bijna op de doellijn staande de bal niet in het doel te schieten. Het is zeker dat Jordy na afloop heel blij was dat Roda de wedstrijd toch won.

In de 75e minuut was het Marijn van Daatselaar die Roda op een 2-0 voorsprong bracht. Eén minuut later was het met fraai doelpunt weer raak voor Roda’46. De schutter was Neal Kooij, die zijn tweede en Roda’s derde doelpunt. scoorde. Met de 3-0 voorsprong was de zege binnen. Een goede overwinning en voor doelman Stefan Houtveen weer een clean sheet!

Onsportief gedrag Vreeswijk

Spelers van Roda werden achter de rug van de scheidsrechter om niets geschopt en geslagen. Eén van de spelers van Vreeswijk liet zich hierbij van zijn slechtste kant zien. De scheidsrechter staakte toen tijdelijk de wedstrijd. Jeroen Jooren voelde dat zijn ploeg en staf zodanig bedreigd werden, dat de politie werd opgeroepen. “Dit staat totaal los van voetbal. Het zomaar trappen en slaan van onze spelers gaat alle perken te buiten”, aldus een ontdane trainer Jooren.

De gearriveerde politie kwam poolshoogte nemen en gelukkig kon de wedstrijd na 12 minuten weer voortgezet- en uitgespeeld worden.

Week pauze

Eenmaal terug gekomen in Leusden zat de sfeer bij het elftal en staf er al snel goed in. Roda staat met 23 punten inmiddels op de 6e plaats en kan zelfs een beetje naar boven kijken. Tijdens het Paasweekend is er geen programma en krijgen de selectiespelers eindelijk een weekje rust. Dan kunnen de pijntjes genezen.

De eerstvolgende wedstrijd is zondag 24 april thuis tegen kampioenskandidaat Abcoude. Roda’46 kan het publiek dan met een lekker potje voetbal gaan verwennen.