Roda’46 Zon1 doet goede zaken tegen PVC

Direct na afloop jubelden assistent-trainer Gert van Geerestein en teammanager John Dee: “Eindelijk eens gewonnen in Utrecht van P.V.C.”. De Utrechters, een echte “Angstgegner” van Roda was met 3-2 verslagen.

Het was een lastige wedstrijd voor de Leusdenaren op het Marco van Basten Sportpark. Roda’46 heeft het in Utrecht altijd moeilijk om een goed resultaat te behalen tegen deze stugge tegenstander. De wedstrijd ging in de beginfase op- en neer, met een iets beter Roda’46. Spits Léon van der Pas werd aan banden gelegd door de boomlange aanvoerder van PVC.

Ondanks de harde wind op het Utrechtse sportpark kwamen er toch wat kansjes voor de Roda-voorwaartsen. Maar de verdediging van PVC hield stand. Tot de 43e minuut. Danny van Barneveld kreeg op de linker kant van het veld wat ruimte en leverde een uitstekende voorzet af richting Marc Groen. Met een prachtige kopbal scoorde Marc de 1-0 voor Roda. Dit was tevens de ruststand.

Na de pauze met de wind tegen begon PVC de wedstrijd uitstekend. In de 49e minuut kwam de thuisclub op gelijke hoogte met Roda, toen doelman Stefan Houtveen een inzet op het doel onvoldoende wegwerkte. Lang kon PVC niet genieten van deze gelijkmaker. Bijna 40 seconden later trapte doelman Houtveen de bal perfect richting spits Léon van der Pas. Na deze geweldige assist liet de Leusdenaar zijn klasse zien en bracht Roda’46 weer op voorsprong.

Toen Léon van der Pas in de 75e minuut vervangen moest worden door Neal Kooij schoof zijn mandekker direct door naar de voorhoede. Op deze wijze hoopte de ploeg van trainer Dennis van Dijk meer gevaar te stichten in de Roda-defensie. Dat leverde in de 85e minuut resultaat op toen de aanvoerder van PVC de 2-2 binnen schoot.

“Zou het dan weer niet lukken?”, dachten de Roda-mensen. Maar gelukkig kon Marijn van Daatselaar in 94e minuut de bal achter de jonge doelman van PVC tikken en leidde Roda met 2-3. De uitstekend leidende scheidsrechter Arno Wateler liet nog wat meer extra tijd doorspelen, maar Roda kwam niet meer in gevaar en trok de zege, verdiend, naar zich toe.

“Ook mindere wedstrijden moet je winnen”, was het commentaar van Rodatrainer Frank Corba. “Maar ik ben blij dat wij op karakter gewonnen hebben, zo kan het dus ook”, aldus Corba. Verdediger Wesley Buunk meende dat Roda niet hun eigen spel gespeeld heeft. “In de eerste helft ging het nog wel”’, vond Wesley. “Maar in de 2e helft namen wij het spel van PVC met lange ballen teveel over”.

Roda’46 heeft een kostbare zege geboekt, vooral toen bekend werd dat de nummer twee op de ranglijst sv Ouderkerk, met 1-0 verloren had van HWD. Een zeer verrassende uitslag, temeer dat Roda bij HWD met 10-0 gewonnen heeft. Roda staat nu op de 2e plaats met twee punten voorspong op Ouderkerk, maar wel met twee wedstrijden meer gespeeld. Eén van de achterstallige wedstrijden van Ouderkerk is de gestaakte wedstrijd tegen Abcoude. Daar moet nog ongeveer een half uur worden uitgespeeld met een 2-0 voorsprong voor Abcoude. De 2e plaats is weer binnen bereik gekomen.

Zondag a.s. speelt Roda’46 thuis om 14.00 uur tegen Amsvorde. Dat wordt een hele klus, want de Amersfoorters verkeren in een goede vorm. Zet zondag 19 mei maar in je agenda, want Roda’46-Amsvorde wordt een heuse kraker op het Burgemeester Buining Park.