Roda’46 Zon1 door in nacompetitie

HALVE FINALE IN WORMERVEER TEGEN SAENDEN

Door een prachtige 1-4 zege in de eerste ronde van de nacompetitie in Utrecht tegen 2e klasser Sporting’70 heeft Roda de halve finale bereikt. Na een sterke wedstrijd van Roda’46 op het terrein van Sporting’70 werd de thuisclub kansloos verslagen en naar de 3e klasse gestuurd. De vele toeschouwers uit Leusden hebben kunnen genieten van een uitstekende Roda’46 ploeg.

Sterke beginfase

Roda’46 begon in Utrecht de wedstrijd heel sterk. De ploeg nam direct na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter van Hamersveld het initiatief. In de openingsfase kon Sporting’70 alleen tegenstand bieden door het maken van enkele pittige overtredingen.

Na zes minuten spelen kroop de thuisclub twee keer in enkele seconden door het oog van de naald. Na goede corners van Mozes Hoppenbrouwer en Danny van Barneveld werd de bal evenzovele malen van de doellijn getrapt. Sporting’70 ontsnapte. Dit geluk duurde niet lang. In de 14e minuut werd een vrije trap zodanig hard ingeschoten dat de Utrechtse doelman de bal niet vast kon houden. De terugspringende bal werd door Marc Groen inschoten. 1-0 voor Roda’46.

In de 25e minuut van de wedstrijd kreeg Sporting’70, dat tot dan toe er niet aan te pas kwam, een eerste mogelijkheidje. Daan Snellink, één van de beste spelers van het veld, greep vakkundig in en het kansje voor de Utrechters was teniet gedaan.

In de 33e minuut zou Daan weer een hoofdrol spelen. Na geweldig aangeven van Léon van der Pas, schoot Daan Snellink met een vlammend schot Roda’46 op een meer dan verdiende 2-0 voorsprong.

Kort daarna ging het in de 37e minuut fout bij Roda. Nick Grootfaam kreeg een forse tik op zijn enkel en moest met, ogenschijnlijk, een zware blessure het veld verlaten. Een klein drama voor Nick, die de laatste jaren al zoveel blessureleed heeft gekend. Rick Matijssen was een uitstekende vervanger van Nick Grootfaam.

Roda raakte de weg een beetje kwijt en Sporting’70 ging wat aanzetten. In de tweede minuut van de blessuretijd kwam Rodadoelman Stefan Houtveen ongelukkig uit zijn doel. Het resultaat was een gele kaart voor Stefan en een stafschop voor Sporting’70. Deze kans lieten de Utrechters niet voorbij gaan. De penalty werd benut en zo werd met 1-2 de ruststand bereikt.

De 2e helft met een lach en een traan

In de rust moest trainer Frank Corba zijn tweede wissel inbrengen. Davor Lambregts kon niet verder, zijn vervanger werd Roel Bak. Na het uitvallen van Nick Grootfaam weer een grote tegenslag voor de Rodaploeg. Maar de Leusdenaren tonen dit seizoen karakter en zondag zeker ook in Utrecht. Roda’46 pakte de wedstrijd direct weer op en Sporting’70 had niet veel in de melk te brokkelen. Kort na de pauze kreeg Léon van der Pas een kopkans, maar de goalie van Sporting redde uitstekend. Kort daarna moest de keeper van de thuisclub wederom handelend optreden na een inzet van Léon.

In de 54e minuut was het wel raak voor aanvoerder Léon van der Pas toen hij uit een corner de 1-3 binnen kopte. In de 58e minuut werd het pleit voor Sporting’70 beslecht. Roel Bak, die voortreffelijk inviel, schoot de 1-4 heel knap binnen.

In de 65e minuut van de wedstrijd was daar de traan van Roda’46. Spits Léon van der Pas ontving tot veler verrassing de rode kaart, nadat hij vast gehouden werd door een speler van Sporting’70. Scheidsrechter van Hamersveld was onverbiddelijk. Youri Vleugel van Sporting’70 kreeg een gele kaart en Léon de rode. Dit moment was toch wel een smet op de sportieve wedstrijd.

Roda ging niet bij de pakken neerzitten. Neal Kooij kwam in het veld voor Mozes Hoppenbrouwer en deed het geweldig. Neal speelde met heel veel inzet en hield steeds drie tegenstanders bezig. Na een geweldige actie van uitblinker Marijn van Daatselaar leek Neal Kooij te scoren. Helaas voor Roda redde de doelman van Sporting op het nippertje.

In de 85e minuut schreeuwde heel Roda’46 voor een strafschop toen Neal Kooij in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. Scheidsrechter van Hamersveld, zag het anders een gaf Roda’46 geen strafschop. Kort voor tijd waren er nog twee enerverende momenten. In de 86 minuut ondernam Ethan van Zwol een indrukwekkende rush richting doel van Sporting’70. Helaas ging zijn schot net naast het doel.

In de laatste minuut redde Stefan Houtveen knap op een hard schot van de Sporting’70.

De halve finale

Roda’46 heeft zondag een ruime en zeer verdiende overwinning behaald op 2e klasser Sporting’70. Het team stond als een huis en knokte zich naar deze ruime, dik verdiende en niet geflatteerde overwinning. Door deze nederlaag degraderen de Utrechters naar de 3e klasse.

Zondag speelt Roda’46 de halve finale van de nacompetitie tegen 2e klasser RKVV Saenden uit Wormerveer. Deze ploeg heeft de halve finale bereikt door winst na verlening en het nemen van strafschoppen tegen sv Koedijk.

De wedstrijd begint zondag om 14.00 uur. Later deze week meer over de wedstrijd RKVV Saenden - Roda’46.