Roda’46 Zon1 geeft in laatste seconden winst uit handen

De blessuretijd van de wedstrijd Roda’46 – FC Aalsmeer duurde bijna 9 minuten. Helaas één minuut te lang om de volle winst in Leusden te houden, want FC Aalsmeer wist in de slotseconden van het duel toch nog gelijk te maken. En eerlijk is eerlijk: het was zeker een verdiende treffer voor de gasten uit Aalsmeer.

Roda’46 niet in grootse vorm, plaatst zich voor de nacompetitie

Nog één punt hadden de Leusdenaren nodig om minimaal 3e in de eindstand te worden en om daarna mee te doen aan de nacompetitie, zonder eerst een tussenronde te spelen. Met nog twee wedstrijden voor de boeg kan Roda niet meer ingehaald worden door de achtervolgers.

Een tweede plaats behoort ook nog tot de mogelijkheden, maar dan moet concurrent sv Ouderkerk een wedstrijd niet winnen. Roda’46 mag geen fouten meer maken en moet beide resterende wedstrijden winnend afsluiten. Zondag wacht de thuiswedstrijd tegen HDW uit Rotterdam en 2e Pinksterdag gaat Roda op bezoek in Den Haag bij SVH.

Het verschil tussen de 2e en 3e plaats in de nacompetitie is dat de nr. 2 met een thuiswedstrijd begint en de nr. 3 met een uitwedstrijd.

De wedstrijd

Alvorens de wedstrijd een aanvang kon nemen, werd er een minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van ons lid van verdienste en trouwe zondagman bij Roda’46, Gerrit Duinsbergen. Gerrit overleed onverwachts op 22 april op 70-jarige leeftijd.

De wedstrijd van zondag tussen Roda’46 en FC Aalsmeer is er één om snel te vergeten. Aalsmeer begon het duel met het missen van een enorme kans. Al in de 2e minuut miste de spits van Aalsmeer bijna voor open doel. Daarna nam Roda het spel direct in handen. In de 8e minuut werd Neal Kooy net buiten het strafschopgebied aangetikt. De vrije trap die daaruit voortvloeide werd snoeihard laag in de hoek van het doel geschoten door Mozes Hoppenbrouwer. De doelman FC Aalsmeer Sem van de Ridder stopte het schot bekwaam, maar spits Léon van der Pas schoot de rebound beheerst binnen.

Met goed voetbal probeerde Roda de voorsprong te verdubbelen, maar het had pech toen een schot van Léon van der Pas in de 11e minuut op het nippertje tot corner werd verwerkt. Het goede spel van Roda’46 werd minder. Aalsmeer hanteerde veelal de lange bal waarbij de super snelle spits Muhammad Malick Lowe in stelling werd gebracht. Roda had daar moeite mee en had bovendien geluk dat het vizier van deze spits niet op scherp stond.

Na de pauze zakte het spelniveau nog wat meer. FC Aalsmeer deed er alles aan om een doelpunt te scoren. Maar Roda kwam nog het dichtst bij een goal toen Roel Bak in de 94e minuut na een perfecte voorzet van Marc Groen de bal in kansrijke positie niet achter doelman van de Ridder wist de schieten. Het scoren lukte de ploeg van trainer Bas Groenveld uiteindelijk wel in de 98e minuut. Doelpuntenmaker was Muhammad Malick Lowe. Eindstand 1-1 en Roda’46 zeker van nacompetitie, reden voor een feestje.

De 3e helft een feest voor Roda’46 en FC Aalsmeer

Tijdens de befaamde 3e helft van Roda’46 zondag, trad zanger Mark Fledderman op. Het werd een gezellig samenzijn, temeer omdat de bezoekers ook bleven “hangen” bij Roda. Een uniek gebeuren die beide ploegen en hun supporters samen tot een supergezellige derde helft maakten. Complimenten voor de organisatoren van deze sfeervolle derde helft. Een mooi besluit van een sportieve ontmoeting.