Roda’46 Zon1 met winst nacompetitie in

Jordy Huurdeman speelde zijn laatste wedstrijd voor Roda'46

Het was 2e Pinksterdag weer een verre uitwedstrijd voor de zondagmannen van Roda’46. Tegenstander was SVH uit Den Haag. De weersverwachtingen waren niet slecht, maar ook niet geweldig goed. Maar wat bleek: het was heerlijk weer in Den Haag bij SVH. Op het terras uit de wind was het voor en na de wedstrijd goed toeven voor de supporters.

De wedstrijd

Roda startte de wedstrijd met de wind in de rug zeer aanvallend. Het kreeg enkele fraaie kansen, maar door de Haagse doelman en onzorgvuldig spel van Roda’46 bleef de nul lang op het scorebord staan. Roda’46 was zeker de bovenliggende partij, maar SVH probeerde ook te voetballen. Daardoor ontstond er een aantrekkelijk duel, uitstekend geleid door scheidsrechter Willem Hoek.

Roda kwam in de 35e minuut op een 1-0 voorsprong. Léon van der Pas rondde een voorzet van Danny van Barneveld knap af.

Kort daarna had Roda pech, toen een schot van Mozes Hoppenbrouwer via de keeper en de paal net niet in het doel verdween. SVH richtte zich op en kreeg in de 44e minuut een grote kans, die door Roda doelman Stefan Houtveen bekwaam werd gestopt. De 0-1 betekende ook de ruststand.

Direct na de pauze pakte Roda de wedstrijd snel op. Een uitstekende pass van Mozes werd helaas niet door Marc Groen verzilverd. Hier putte SVH moed uit en Roda kreeg het moeilijker. De gelijkmaker hing in de lucht. Die kwam ook, toen Rick Matijssen de bal ongelukkig op zijn arm kreeg en de scheidsrechter de bal op de stip legde. De strafschop werd benut, hoewel Stefan Houtveen er nog heel dichtbij zat.

Roda dacht: “Zo gemakkelijk krijgen die Hagenezen het niet meer”, en inderdaad één minuut later scoorde Marc Groen de 1-2.

Nadat Léon van der Pas na goed doorzetten op de doelman van SVH in de 51e minuut de 1-3 scoorde leek de buit wel binnen. Dat was niet helemaal waar, want de wedstrijd kreeg nog een doelpuntrijk staartje. In de 85e minuut scoorde SVH de 2-3. Roda’46 bleef echter het hoofd erbij houden en besliste de wedstrijd in de 86e minuut na een zeer fraaie aanval door een doelpunt van Ethan van Zwol. Marijn van Daatselaar maakte in de 88e minuut aan alle twijfels een einde door de 2-5 binnen te schieten.

Roda’46 behaalde een mooie- en verdiende zege in de uitwedstrijd tegen SVH uit Den Haag.

Jordy Huurdeman

In de wedstrijd tegen SVH speelde Jordy Huurdeman zijn laatste wedstrijd voor Roda’46. In de 65e minuut van de wedstrijd werd voor Jordy een plaats in de basis-11 van trainer Frank Corba ingeruimd. Hij verving Mozes Hoppenbrouwer en kreeg bovendien de aanvoerdersband van Léon van der Pas.

Na 9 jaar voor Roda’46 zondag te hebben gespeeld stopt hij met voetballen. De 26-jarige Huurdeman is tennisleraar en wil zich meer gaan toeleggen op de tennissport.

Een eind van een geweldig seizoen met een record

Door de zege op SVH is Roda’46 als 3e geëindigd in de eindstand. Met 50 punten uit 24 wedstrijden werd een prachtig resultaat behaald. Maar het mooiste is wel het aantal gescoorde doelpunten. De machine kwam op 81 doelpunten uit. De vraag is of dit aantal doelpunten eerder door een eerste elftal van Roda’46 is overtroffen. Wellicht een goede vraag voor een pub- of nieuwjaarsquiz.

Nacompetitie: Roda’46 gaat zondag op bezoek bij Sporting’70 uit Utrecht

In de eerste ronde van de nacompetitie gaat Roda’46 zondag op bezoek bij het Utrechtse Sporting’70. Sporting’70 is een oude bekende van Roda. De uitslagen tegen deze tegenstander waren wisselend. Wellicht hebben de Utrechters meer succes tegen Roda’46 gehad, dan omgekeerd.

Noteer maar vast: “zondag allemaal naar Utrecht om Roda’46 aan te moedigen.” Later deze week meer info over deze nacompetitewedstrijd voor promotie naar de 2e klasse.