Roda’46 Zon1 pakt punt tegen koploper

INTENS DUEL TEGEN SPORTING'70 EINDIGT IN 1-1

Veel toeschouwers waren zondag getuigen van een intense wedstrijd tussen Roda’46 en koploper Sporting’70 uit Utrecht. Het eindresultaat van het spannende duel werd een 1-1 gelijkspel. Daar konden beide ploegen wel mee leven.

Sporting’70 met 11-spelers in het strafschopgebied

Direct na het eerste fluitsignaal van de uitstekende scheidsrechter zochten de gasten uit Utrecht de aanval. Het was duidelijk dat Sporting’70 een snelle treffer wilde forceren. Bijna lukte dat in de eerste minuut al, toen, na een foute terugspeelbal, Sporting een grote kans kreeg. Gelukkig voor Roda reageerde doelman Micha Claassen goed en stopte de inzet. Micha Claassen verving in het doel van Roda’46 Stefan Houtveen, die voorlopig geblesseerd is. Micha kan terug zien op een uitstekende wedstrijd.

Na de openingsminuten van het duel kwam Roda’46 steeds beter in de wedstrijd. Dit kwam mede door een aanpassing van trainer Frank Corba in de verdediging. Daan Snellink ging verdedigender spelen waardoor er meer evenwicht in de Rodaploeg kwam.

Roda’46 kreeg ook wat kansjes, maar nog geen doelpunten. Wel kregen de Leusdenaren enkele hoekschoppen te nemen. Opmerkelijk was dat bij iedere corner die Sporting’70 tegen kreeg, het hele elftal zich terugtrok in het strafschopgebied. Zoiets zie je weinig, alle elf spelers van de verdedigende partij in het 16 meter gebied.

De 2e helft met doelpunten

Na de pauze ontstond er een sportief gevecht tussen beide elftallen. Het publiek kon genieten van het aantrekkelijke voetbal van Roda’46 en van Sporting’70. Het was duidelijk dat Sporting’70 de ongeslagen status in de competitie wilde vasthouden. Roda’46 daarentegen wilde de Utrechters de eerste nederlaag toebrengen.

Met een sterke Marijn van Daatselaar op het middenveld, Davor Lambregts en Mozes Hoppenbrouwer werden de spitsen Léon van der Pas en Marc Groen aan het werk gezet. Maar ook de Roda defensie met Daan van Laarschot, Danny van Barneveld, Marten Tolboom en Ethan van Zwol moest flink aan de bak.

Bij een plotselinge uitbraak in de 64e minuut scoorde Sporting’70 de 0-1. Dat was wel even schrikken voor Roda’46. Maar de Leusdenaren gingen niet bij de pakken neer zitten en maakten het Sporting’70 steeds moeilijker. In de 89e minuut kwam de gelijkmaker. Ethan van Zwol stormde op volle snelheid met de bal aan zijn voeten richting de achterlijn om vandaar een perfecte voorzet te geven. Léon van der Pas kopte bal schitterend achter de uitstekende doelman van Sporting’70. 1-1.

Na deze gelijkmaker was de ontlading bij Roda’46 heel groot. De hele bank stormde het veld in om Léon’s treffer te bejubelen. Er viel heel wat van de schouders van de Roda spelers af, dat was duidelijk te zien.

Kort na het Roda doelpunt floot de scheidsrechter voor de laatste maal en behaalde Roda’46 een dik verdiend punt tegen een hele sterke tegenstander. Sporting’70 blijft nog ongeslagen, maar ook Roda’46 blijft op eigen veld ongeslagen.

Zonder ook maar iemand te kort te willen doen, stak één speler er bovenuit. Centrale verdediger en wellicht de jongste speler op het veld, Daan van Laarschot speelde een formidabele wedstrijd. Absoluut the man of the match, vond trainer Frank Corba.

Gezellige 3e helft waar het ergens over ging

Na afloop van de wedstrijd startte de 3e helft van Roda’46, maar deze maal als Winterstopparty. Het was immers de laatste wedstrijd voor de winterstop. Iedereen was tevreden: een mooie wedstrijd van Roda 1 en een daverende 6-0 overwinning op koploper Swift van Roda’46 2, maar toch ging het ook ergens anders over.

Velen vroegen zich wat er nu met Roda zondag gaat gebeuren, zeker nu het eerste elftal na dit seizoen stopt. Vooral na het zien van deze wedstrijd, de inzet en het plezier wat deze selectie uitstraalt, doet het pijn dat er volgend jaar geen Roda’46 1 op zondag meer is.