Roda’46 Zon1 – ROAC: Slecht weer, veel kansen, weinig goals

RODA’46 WINT VAN ROAC IN NATTE- EN ONGEZELLIGE OMSTANDIGHEDEN

Onder slechte- en ongezellige weersomstandigheden heeft Roda’46 zondag de dag nog een beetje kleur kunnen geven door de drie wedstrijdpunten in Leusden te houden. Nadat pupil van de week Seth vanaf de aftrap via de doelman van ROAC fraai scoorde, leek dit een voorbode voor een mooie wedstrijd. Maar het werd toch wat anders.

De doelmannen waren zondag hoofdrolspelers

De gasten uit Rijpwetering startten de wedstrijd met de wind tegen beter dan Roda’46. Dat leverde al in de 11e minuut een doelpunt voor ROAC op. Rodadoelman Stefan Houtveen beoordeelde een schot vanaf 25 meter op het doel niet goed en de bezoekers stonden met 1-0 voor. Dat was een enorme tegenvaller voor de mannen van trainer Frank Corba.

Bijna was het in de 13e minuut zelfs 2-0, maar de lat redde Roda’46. Na deze matige start nam Roda het initiatief steeds meer over. In de 35e minuut schoot Marc Groen via het been van een ROAC speler naast. Uit de daaropvolgende corner liet de doelman van ROAC de bal los en kon Daan Snellink de 1-1 aantekenen.

De ellende voor de ROAC doelman was daarmee nog niet afgelopen. Want weer uit een corner in de 38e minuut verwerkte de Rijpweteringse goalie de bal nogmaals niet goed en scoorde Léon van der Pas eenvoudig de 2-1. Dit doelpunt betekende tevens de ruststand.

2e helft en herstel van beide doelverdedigers

Na de pauze gebeurde er niet al te veel in de wedstrijd. Roda’46 was wel de iets bovenliggende partij, maar de kansen die er kwamen werden door pech niet verzilverd. De wedstrijd, die bekwaam werd geleid door scheidsrechter Schoonhoven uit de Meern ging op en neer, zonder noemenswaardige belangrijke momenten. Ook redde de keeper van ROAC nu wel een paar keer uitstekend.

Als ROAC nog een mogelijkheidje kreeg was daar Rodadoelman Stefan Houtveen die soeverein zijn verdediging leidde en zich herstelde van zijn mindere moment in de eerste helft.

Na zo’n 50 minuten in de 2e helft floot de scheidsrechter af. Het was een sportieve wedstrijd, waarbij Roda’46 deze zondag de meest gelukkige ploeg bleek. De drie punten waren echter binnen en die tellen nu eenmaal. Hopelijk komen daar in de komende weken weer vele punten bij.

Roda’46 wint deze in Leusden gespeelde uitwedstrijd

“Hoe makkelijk of moeilijk kun je iets maken?”

ROAC speelde zondag een thuiswedstrijd in Leusden, omdat in het dorp Rijpwetering festiviteiten waren, waardoor de accommodatie aldaar niet beschikbaar was. Op alle programma’s van de KNVB stond deze wedstrijd als thuiswedstrijd voor ROAC, echter gespeeld in Leusden.

Als Roda’46 op 24 maart 2024 de return tegen ROAC speelt, is dat een thuiswedstrijd voor ons elftal. De wedstrijd wordt dan echter in Rijpwetering gespeeld. Dat kan in alle programma’s van de KNVB niet gewijzigd worden. Het heeft iets met de periode titelstrijd te maken, vertelde iemand.  Maar ook dat is niet erg duidelijk. In ieder geval gaf het allemaal heel veel verwarring en bleven veel toeschouwers helaas thuis.

De Rodaspelers van zondag:

Roda’46 speelde zondag tegen ROAC met de volgende spelers:
Stefan Houtveen, Ethan van Zwol, Daan van Laarschot, Marten Tolboom (81. Jeroen Snier), Danny van Barneveld, Marijn van Daatselaar, Daan Snellink, Mozes Hoppenbrouwer (75. Neal Kooij), Davor Lambregts, Marc Groen (87. Rick Matijssen), Léon van der Pas. Micha Claassen was 2e doelman.

Scheidsrechter: Jacco Schoonhoven

Pupil van de week: Seth van Nieuwkerk van Roda’46 JO10-4

Zondag a.s. speelt Roda’46 weer thuis en wel tegen DIOS uit Nieuw-Vennep, aanvang: 14.00 uur.

Foto's: Aarnoud Bak