Roda’46 Zon1 schrijft geschiedenis met 10-0 zege

Het werd zondag een historische wedstrijd voor Roda’46. De uitwedstrijd van Roda tegen het Rotterdamse HWD werd met 10-0 door de Leusdenaren gewonnen. Trainers Frank Corba en Gert van Geerestein, alsmede de spelersgroep hebben door deze zege geschiedenis geschreven voor Roda’46.

Op reis naar Rotterdam

Met een goed gevulde bus vertrok de selectie van Roda-zondag naar HWD in Rotterdam. Een kleine zeven kilometer voor het terrein van HWD belandde de bus in een grote file. De tainersstaf werd erg nerveus en was bang of Roda wel op tijd bij het HWD terrein zou arriveren. Teammanager John Dee werd opgedragen contact op te nemen met de Rotterdammers. De tegenstander van Roda had begrip voor deze calamiteit en wilde best later beginnen. De scheidsrechter had daar echter geen zin in. “Op tijd beginnen”, was de reactie van scheidsrechter Zorgui. De file loste echter snel op en Roda arriveerde op tijd. Door een onbekende situatie bij de tegenstander begon de wedstrijd toch nog ruim 15 minuten later.

De 1e helft

Bij Roda ontbraken enkele belangrijke spelers. Toch bleek het elftal van onze ploeg direct de bovenliggende partij te zijn. Desalniettemin werd het een moeizame start van de wedstrijd. De scheidsrechter drukte al snel zijn stempel op de wedstrijd, waarbij Roda-grensrechter Gerard Wittenberg enkele malen ten onrechte werd genegeerd. Na enige overleg tussen de twee leidsmannen werden de problemen enigszins opgelost.

In de 38e minuut werd het 0-1 toen aanvoerder Danny van Barneveld uit een vrije trap fraai scoorde. Kort voor rust dacht Roel Bak de 0-2 aan te tekenen, maar de treffer werd op advies van de HWD-grensrechter, afgekeurd.

De 2e helft met 9 doelpunten

De tweede helft van de wedstrijd HWD – Roda’46 zal nog lang in het geheugen van velen blijven hangen. Roda wist negen maal te scoren in deze helft van de wedstrijd.

Léon van der Pas, terug van blessureleed, verscheen direct na rust in het veld voor Neal Kooij. Dat leverde al heel snel de 0-2 op. De sterk spelende Davor Lambregts speelde van der Pas goed aan, die op zijn beurt handig de buitenspel omzeilde en de kans fraai afrondde. HWD gaf de strijd niet direct op en probeerde een doelpunt te scoren. Pech hadden de Rotterdammers daarbij toen een bal onhoudbaar voor de geroutineerde Roda doelman Jan Hendriks, tegen de paal belandde.

Daarmee was wel over met het verzet van HWD. Roda zette aan en de doelpuntenmachine

e ging lopen. Na 12 minuten in de tweede helft zette Léon van der Pas Roda op een veilige 3-0 voorsprong. Met nog een half uur te spelen was het Marc Groen die Roda naar 4-0 schoot. Marijn van Daatselaar scoorde daarna heel beheerst de 5-0.

HWD gaf de strijd op en Roda kon naar hartenlust doorgaan met scoren, ook al omdat de scheidsrechter lang liet doorspelen in de 2e helft. Er kwamen nog doelpunten van Marc Groen (0-6), Roel Bak (0-7), Léon van der Pas (0-8) en Roel Bak (0-9). De dubbele cijfers verschenen op het scorebord toen Marc Groen in de 52e minuut van de tweede helft de 0-10 binnen schoot.

Ongekende zege

Na afloop kwam bij de Roda aanhang de vraag naar voren of Roda-zondag al eens eerder zo’n grote overwinning had behaald. Niemand wist het, dus wie het weet mag het zeggen!