Roda’46 Zon1 sleept punt mee uit Rotterdam

BOEIEND DUEL KENT GEEN WINNAARS

De uitwedstrijd van Roda’46 tegen het Rotterdamse HOV/DJSCR werd zondag een enerverend, sportief en van de eerste tot de laatste minuut spannend duel. Uiteindelijk werden met een 2-2 gelijkspel beide ploegen slechts met één punt beloond.

De selectie van Roda’46 1 reisde in een door Huygens & Groenevelt Financieel Advies gesponsorde luxe touringcar naar Rotterdam. Onder de inzittenden in de bus waren onder meer eigenaar Remi Huygens, alsmede een aantal spelers van Roda’46 JO13.1 als supporters meegereisd.

Alvorens de wedstrijd een aanvang nam werd er één minuut stilte gehouden vanwege de slachtoffers in Turkije en Syrië na de vreselijke aardbevingen in die landen.

Roda kwam al snel in de wedstrijd op voorsprong. In de 10e minuut strafte Mozes Hoppenbrouwer doeltreffend een fout in de Rotterdamse verdediging af. Jammer was het dat Roda in het begin van de wedstrijd de voorsprong niet kon uitbouwen. Met name spits Léon van der Pas kreeg een grote kans, maar stuitte op de doelman van HOV/DJSCR.

In de 26e minuut van de wedstrijd redde de sterk keepende Stefan Houtveen knap, toen een Rotterdamse speler alleen voor hem verscheen. Helaas was Stefan in de 30e minuut kansloos bij een schuiver in de hoek. Panos Nakint was de bejubelde doelpuntenmaker. Roda probeerde nog voor de rust op voorsprong te komen, maar had bepaald pech toen een inzet van Marc Groen door een veldspeler van de thuisclub van de lijn werd gehaald.

Bij het begin van de tweede helft kwam Morten Endert in het veld, hij verving de geblesseerd geraakte Danny van Barneveld. De Rotterdamse tegenstander, dat op een gezellig complex speelt, probeerde met goed spel de wedstrijd naar zich toe te trekken. Gelukkig voor Roda hield doelman Houtveen met enkele uitstekende reddingen zijn doel schoon. Daarna deed Roda weer wat terug. In de 20e minuut had invaller Neal Kooij bepaald geen geluk toen hij zijn schot tegen de paal zag belanden. Korte tijd later verdween de bal in een doelpoging van Marijn van Daatselaar net voor het Rotterdamse doel.

In 78e minuut van de wedstrijd had Roda veel geluk toen een enorme knal van HOV/DJSCR uitblinker Mathieu Bollen via de onderkant van de lat het veld in stuiterde. In de 84e minuut kwamen de gastheren op voorsprong. Nadat de bal in het Roda-strafschopgebied niet goed werd weggewerkt, scoorde Panos Nakint zijn tweede treffer en bracht HOV op voorsprong.

De wedstrijd was echter nog niet beslist. Roda gaf weer gas en probeerde in ieder geval nog een punt uit het vuur te slepen. Dat lukte toen Morten Endert in de 43e minuut verwoestend uithaalde en bal achter de verbouwereerde Rotterdamse doelman verdween, 2-2.

HOV/DJSCR – Roda’46 was een zeer aantrekkelijke, sportieve wedstrijd, die uitstekend werd geleid door de jonge scheidsrechter Yannick Mahieu.