RODA’46 Zon1 speelt gelijk in bekerduel tegen Renswoude

Het mocht weer een keertje: spelen om het “eggie” en wel in een bekerwedstrijd tegen zaterdagvereniging v.v. Renswoude. Na afloop van het duel deelden beide ploegen met 1-1 het resultaat. Ook de andere wedstrijd in de bekerpoule van Roda’46 eindigde in een gelijkspel. JSV tegen VVZA werd 4-4.

Roda’46 tegen Renswoude werd een op- en neergaande wedstrijd met een iets beter Roda’46. Het begin van de ontmoeting was in het voordeel van Roda, zonder dat er echte grote kansen kwamen. Na een kleine 25 minuten kwam Renswoude beter in de wedstrijd. Dit resulteerde in de 38e minuut in een doelpunt voor de bezoekers. De aanvaller van Renswoude kon de bal ongehinderd achter doelman Micha Claassen koppen.

Na de rust kwam Rick van Empelen in het veld voor de geblesseerde Ethan van Zwol. Tevens maakte routinier Boudewijn Swier zijn opwachting voor Rick Matijssen, die preventief werd gewisseld. Roda startte de tweede helft uitstekend. Hierdoor kreeg Marc Groen een uitstekende kans op de gelijkmaker. Helaas voor Roda verdween de bal niet achter de Renswoude goalie.

Een schitterende gelijkmaker

Het duurde tot de 81e minuut voordat Roda de gelijkmaker kon scoren. Het werd een schitterend doelpunt. Mozes Hoppenbrouwer gaf een voorzet die door de goed spelende Marten Tolboom zeer fraai werd binnen geschoten. Hierdoor kwam de eindstand op 1-1, een uitslag waar beide ploegen wel mee kunnen leven.

Frank Corba: “ik ben gematigd optimistisch”

Na afloop verklaarde trainer Frank Corba dat hij niet tevreden was over de eerste helft. “Het middenveld van ons bracht gewoon te weinig vanmiddag die eerste helft. Met Daan Snellink, Mozes en Marijn van Daatselaar moeten wij toch dwingender kunnen spelen”, aldus de Roda oefenmeester.

“De tweede helft ging beter”’ vervolgde Frank Corba. “Wij gaven geen kansen weg en maakten gelukkig een hele mooie- en verdiende gelijkmaker”. Frank merkte ook op dat het best zwaar was. Het was benauwd weer en het kunstveld werkte in deze weersomstandigheden ook niet mee. “Maar laten wij het zo zeggen”, besloot Frank, “ik ben gematigd optimistisch”.

Daan van Laarschot

Nieuw in het team van Roda’46 was de nummer 6 Daan van Laarschot. Daan komt uit de O19-1 van Roda en speelde een prima wedstrijd. “Ik heb het enorm naar mijn zin in de Roda-zondagselectie”, zei een zichtbaar tevreden Daan na afloop van de wedstrijd.
Ook doelman Micha Claassen is nieuw in de selectie van Roda’46 zon.

De opstelling

Roda’46 speelde in de volgende opstelling: Micha Claassen, Rick Matijssen (45 Rick van Empelen), Daan van Laarschot, Ethan van Zwol (45 Boudewijn Swier), Marten Tolboom, Danny van Barneveld (61 Nick Grootfaam), Mozes Hoppenbrouwer, Daan Snellink (75 Davor Lambregts), Marijn van Daatselaar, Neal Kooy, Marc Groen (89 Mark van Burgsteden)

Zaterdag a.s. speelt Roda’46 voor de beker een uitduel tegen VVZA, aanvang 14.30 uur.