Roda’46 Zon1 veegt Voorschoten'97 van de mat

Roda’46 moest zondag op bezoek bij de nummer twee op de ranglijst Voorschoten’97. Op voorhand kon dit weleens een moeilijke wedstrijd voor de Leusdenaren gaan worden.

Roda’46 startte de wedstrijd sterk en overrompelde de thuisclub bij vlagen volkomen. In de achtste minuut resulteerde dit in een doelpunt van Leon van der Pas. Helaas werd deze treffer door scheidsrechter Van den Boogaard vanwege buitenspel terecht afgekeurd. Roda verzaakte niet en bleef het beste van het spel houden.

In de 27e minuut echter sloeg de schrik om de Leusdense harten nadat Ethan van Zwol te zacht terug speelde op doelman Rik Schoonderbeek. Met een geweldige tackle buiten het strafschopgebied redde Schoonderbeek Roda.

Daarna was het toch echt afgelopen met Voorschoten. In de 31e minuut kwam Roda op voorsprong. Neal Kooy, die een sterke wedstrijd speelde, werd binnen de 16 meter lijnen onreglementair onderuit gehaald. De strafschop die daar op volgde werd hard door aanvoerder Leon van Pas ingeschoten.

Nog voor rust kwam Roda op 2-0. Uit een splijtende pass van Davor Lambregts scoorde Mozes Hoppenbrouwer de dik verdiende tweede treffer voor Roda.

In de tweede helft maakt Roda het karwei af

Direct na de aftrap van de tweede helft kreeg Voorschoten’97 zijn enige grote kans van de wedstrijd. Gelukkig voor Roda verdween de bal in het zijnet. Mede door het vele “sleurwerk” van Neal Kooy wisten de verdedigers van de thuisclub geen raad met Roda en gingen ze fouten maken. In de 51e minuut strafte spits Leon van der Pas een fout van de gasten af en bracht Roda op een veilige 3-0 voorsprong.

Uitblinker Van der Pas leek ook de 4-0 te scoren, maar dit doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd.

In het vervolg van de wedstrijd liep Roda uit naar een 5-0 voorsprong door doelpunten van Morten Endert (58e min) en invaller Marc Groen (87e min). In de 90e minuut redde Voorschoten de eer door op fraaie wijze te scoren en de eindstand op 1-5 te brengen.

Roda behaalde met goed en enthousiast veldspel een meer dan verdiende zege en staat nu op de tweede plaats van de ranglijst met zeven punten uit drie wedstrijden. Doelsaldo is 11 goals voor en 2 tegen. (+9)

De wedstrijd had een sportief verloop met een uitstekende arbiter.

Een bijzonderheid van de wedstrijd Voorschoten tegen Roda’46 was het feit dat scheidsrechter Van den Boogaard te elfder ure was aangesteld voor deze ontmoeting. Van den Boogaard was zaterdag ook de leidsman bij Roda’46 (za) – Argon.

Dinsdag a.s. Achterveld – Roda’46

In Achterveld spelen de zondag voetballers van Roda’46 dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen sv Achterveld. Aanvang van deze wedstrijd is om 20.00 uur.

Foto's: Aarnoud Bak