Roda’46 Zon1 verdient meer dan 2-3 verlies

Driekwart van het duel tussen Roda’46 en SVL toonden de bezoekers uit Langbroek aan dat er verschil zit tussen de eerste klasse op zaterdag en de derde klasse zondag. De SVLers voetbalden makkelijker, toonden zich zelfverzekerder en scoorden op belangrijke momenten.

Roda’46 Zon1 stelde daar jeugdig enthousiasme tegenover. De Leusdense ploeg kreeg ook kansen, maar voor de goal toonden de spelers van de thuisclub zich onrustig en niet trefzeker.

Dat resulteerde in een 0-2 stand bij rust. Toen SVL na een kwartier in de tweede helft op 0-3 kwam leek de ontmoeting gespeeld. Roda’46 stribbelde nog wat tegen en creëerde eveneens kansen, maar het was steeds net niet.

Tot het laatste kwart van de wedstrijd. Roda’46 kwam op 1-3 door Leon van der Pas (of was het toch een eigen doelpunt). Toen ging de thuisclub los. De aanvallers van Roda’46 waren stuk voor stuk sneller dan hun tegenstanders, Met slimme steekballetjes werden de verdedigers van SVL te kijk gezet. Opeens leken de Langbroekers de weg kwijt. Als houten klazen stonden ze te verdedigen.

Kans op kans kreeg Roda’46. Vijf minuten voor het einde werd het 2-3. Zou het dan toch nog? De mogelijkheden waren er. Zelfs een paar seconden voor het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter kreeg de thuisclub nog een prachtkans. Het bleef echter 2-3. Maar het kan niet anders of de ploeg van trainer Jeroen Jooren kijkt met een goed gevoel terug op deze ontmoeting.