Roda’46 Zon1 verliest heel geflatteerd van Abcoude

Het is de zondagvoetballers van Roda niet gelukt om het sterke FC Abcoude te verslaan. Het was een aantrekkelijke wedstrijd, die Roda pas in het laatste kwartier verloor.

FC Abcoude startte de wedstrijd sterk en had een veldoverwicht zonder gevaarlijk te worden. Na een klein kwartier kwam Roda beter in de wedstrijd en werd het een aantrekkelijk en spannend duel. Roda kreeg daarbij enkele kleine kansen.

Daverend schot

Het mooiste moment van de wedstrijd was wel het schot van Rick Mathijssen. Op 25 meter van het doel nam hij de bal op zijn slof en met een enorme knal verdween het leer richting de kruising van het doel. Helaas op het laatste moment vloog de bal net tegen de kruising van paal en lat. Het schot was zo hard dat het doel even stond te schudden. Was het schot een doelpunt geweest dan was dit zeker het doelpunt van het jaar geworden.

Doelman Stefan Houtveen in grootse vorm

In het begin van de 2e helft ging de wedstrijd nog gelijk op. Maar Abcoude werd steeds sterker en nam de wedstrijd in handen. FC Abcoude kreeg daarbij enkele uitstekende mogelijkheden om tot scoren te komen. Maar Rodadoelman Stefan Houtveen verkeerde in een “bloedvorm”. Met enkele geweldige reddingen voorkwam hij de voorsprong voor Abcoude.

Toch moest ook Stefan Houtveen buigen voor de bezoekers, want in de 75e minuut kwamen zij enigszins gelukkig op een 1-0 voorsprong.

Daarna brak Roda en bouwde FC Abcoude de voorsprong uit naar een 4-0 zege. Een verdiende overwinning voor de bezoekers, maar wel heel erg geflatteerd.

Na afloop van de wedstrijd verklaarde doelman Stefan Houtveen dat hij niet had verwacht te spelen. “Ik heb Corona gehad en kon daardoor de hele week niet trainen. Maar het ging in de wedstrijd wel lekker, alleen op het laatst moest ik eruit en kon Kevin Velt de wedstrijd afmaken”.

Roda’46 tegen FC Abcoude was een sportieve wedstrijd, uitstekend geleid door scheidsrechter Snoek.

Zondag a.s. speelt Roda de derby op Dorrestein tegen AFC Quick.

Tekst: Cees Leijenaar
Foto': Aarnoud Bak