Roda’46 Zon1 verliest na goed begin

Het zag er voor de zondagvoetballers van Roda zo goed uit in de rust van het duel tegen sv Ouderkerk. Roda stond met 2-0 voor en was de bovenliggende ploeg.

Door een doelpunt uit een vrije trap van Danny van Barneveld kwam Roda in de 10e minuut op een 1-0 voorsprong. In de 30e minuut van de wedstrijd kreeg Roda een terechte strafschop toegewezen. Leon van der Pas schoot Roda vanaf de 11 meterstip op een verdiende 2-0 voorsprong. Dit betekende tevens de ruststand.

Na de pauze ging het echter snel fout voor Roda. Binnen een minuut in de tweede helft scoorde de thuisclub de aansluitingstreffer. Ouderkerk kreeg vleugels en in de 52e minuut werd het gat van twee doelpunten gedicht. (2-2)

In de 67e minuut werd het nog erger toen Ouderkerk de 3-2 binnen schoot. Daar zat wel een flinke buitenspellucht aan. Velen dachten dat de treffer afgekeurd zou worden. Scheidsrechter Van Hamersveld negeerde het vlagsignaal van zijn assistent Reichardt en kende het doelpunt toe.

In het vervolg van de wedstrijd kregen Leon van der Pas, Davor Lambregts en Mozes Hoppenbrouwer nog goede mogelijkheden om Roda naast Ouderkerk te schieten. Helaas lukte dit echter niet.

Ronduit pech had Neal Kooij toen een enorme pegel op de paal belandde. Daarmee kwam de eindstand op een teleurstellende 3-2 nederlaag.

Zondag a.s. heeft Roda een rustdag en op 11 december spelen de Roda-mannen de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar. Roda speelt die dag een uitwedstrijd tegen runner-up FC Aalsmeer.

Foto's: Aarnoud Bak