Roda’46 Zon1 verslaat PVC met ruime cijfers

Op voorhand werd P.V.C. een lastige tegenstander genoemd, waar Roda maar niet van kan winnen. De ploeg van trainer Frank Corba heeft echter met deze gedachte heel duidelijk afgerekend. De Utrechters werden met 4-0 verslagen.

Leon van der Pas was, zeker in de eerste helft, de grote man bij Roda. In de 14e minuut wist hij het net te vinden en bracht de thuisclub op een 1-0 voorsprong. Twee minuten later was het bijna 2-0. Op miraculeuze wijze belandde de bal na een schot van weer Leon van der Pas via de binnenkant van de paal niet in het doel.
Roda verzaakte niet en bleef het beste van het spel houden. De tweede Leusdense treffer kon niet uitblijven. Na een half uur spelen kwam dat doelpunt dan ook. Weer was het Leon van der Pas die deze goal op zijn naam schreef.
Toen Mozes Hoppenbrouwer in de 38e minuut van de eerste helft de ruststand op 3-0 bracht, leek de wedstrijd al wel beslist.

Na rust bleef Roda’46 de bovenliggende partij. De gasten uit Utrecht hadden niets in de melk te brokkelen en bezorgden doelman Rick Schoonderbeek een rustig middagje. Nadat Mozes Hoppenbrouwer in de 70e minuut Roda, na een foutje van de goede P.V.C. doelman, de 4-0 binnen tikte, was het verzet van de bezoekers helemaal over. Trainer Corba ging wisselen en bracht enkele invallers in het veld.

Roda won de wedstrijd meer dan verdiend en staat op de tweede plaats in de ranglijst net achter koploper FC Abcoude.

Een smetje op de wedstrijd was het uitvallen van Ethan van Zwol. Halverwege de eerste moest hij met een zware enkelblessure het veld verlaten en vervangen worden door Rik Matijssen. Afwachten hoe lang Ethan uit de running is.

Roda’46 – PVC was een aantrekkelijke- sportieve wedstrijd uitstekend geleid door scheidsrechter Veldhoen uit Vlaardingen. De eerstvolgende wedstrijd is op 30 oktober, Roda gaat dan op bezoek bij Amsvorde voor de tweede derby van dit seizoen.

Na afloop brak de traditionele 3e helft van Roda-zondag los. De 4-0 overwinning werd onder muzikale begeleiding goed gevierd in een vol Roda clubhuis.