Roda’46 Zon1 wint uitduel van Rivierwijkers

Invaller Boudewijn Swier scoorde twee keer

Na de ruime overwinning vorige week op sv Ouderkerk werd nu het Utrechtse Rivierwijkers aan de zegekar gebonden van Roda zondag.

Roda behaalde een 3-0 overwinning op Rivierwijkers in een pover duel. Roda won verdiend, want het was de bovenliggende ploeg. Maar geweldig was het niet echt. Al snel kwamen de Leusdenaren op voorsprong door een goed doelpunt van Jordy Huurdeman. Roda leek op weg naar een makkelijke zege.

Helaas na 20 minuten spelen moest spits Leon van der Pas het veld verlaten met naar het zich laat uitzien een zware hamstring blessure. Dit is een aderlating voor het elftal van trainer Jeroen Jooren. Na de blessure van van der Pas werd het elftal enigszins aangepast, waardoor het bij Roda stroperiger ging lopen. De invaller voor Leon van der Pas was Arjen Schutte.

Boudewijn Swier weer scorend

In de 2e helft werd Boudewijn Swier op de spitspositie geposteerd. Dat leverde niet direct resultaat op. Rivierwijkers werd wat sterker zonder echt gevaarlijk te worden. Doelman Stefan Houtveen, wederom een cleansheet, had een makkelijke middag.

Toch kwam Roda op een veilige voorsprong. In de 85e en 86e minuut scoorde gelegenheidsspits Boudewijn Swier 2 maal heel beheerst en bracht daarmee de eindtand op 3-0. Roda is door deze zege op een 5e plaats beland.