Roda (zo) gaat naar Pede Volucri Cogimus

Assisten trainer van Roda'46 Zon1, Gert Geerestein

Zondag a.s. gaat Roda’46 de uitwedstrijd spelen tegen middenmoter PVC uit Utrecht. Voor onze ploeg is het heel belangrijk om punten te pakken tegen deze sportieve vereniging.

Even terug naar zondag jl

Afgelopen zondag speelde Roda de thuiswedstrijd tegen het sterke en zeer geroutineerde Zwaluwen Utrecht 1911. Het werd een enerverende wedstrijd.

Na 35 seconde al rondde Mauro Miquel Paolo, na goed de voordeelregel toegepast te hebben door de scheidsrechter, een aanval doeltreffend af. Even leek het erop dat de voordeelregel een blessure bij Davor Lambregts opleverde, maar gelukkig kon hij al snel doorspelen.

Nog voor de rust scoorde Zwaluwen door de lepe spits Geert Vocking 2x. Met een 2-1 achterstand de rust in.

Man van de wedstrijd

Na de pauze probeerden de bezoekers snel de 1-3 te maken, dat lukte niet. Integendeel, met een slimme en goed geplaatste kopbal scoorde aanvoerder Boudewijn Swier de verdiende gelijkmaker.

Daarna ontstonden er voor beide doelen hachelijke situaties. Maar met name invaller Roda doelman Kevin Melessen redde enkele malen geweldig op inzetten van Zwaluwen Utrecht. Kevin, normaliter doelman van Roda 4, werd hierdoor absoluut de man van de wedstrijd!

Middenmoot

De tegenstander van zondag, PVC uit Utrecht, staat op een veilige 8e plaats met 21 punten. Een prima positie voor de ploeg van trainer Hans Cozijn. In de thuiswedstrijd keken de Utrechtenaren lang tegen een 1-0 achterstand aan. Maar in de allerlaatste minuut scoorden de bezoekers, die hun keeper mee naar voren hadden gestuurd, de gelijkmaker. Dat was voor Roda wel een heel zuur en kostbaar doelpunt.

Zondag weer belangrijk

De uitwedstrijd tegen PVC wordt voor onze mannen weer een belangrijk potje. Een overwinning komt het elftal van trainer Igor van Gelderen goed uit. Maar PVC zal zeker tegengas bieden en op hun “natuur” grasmat er vol voor gaan om de punten in Utrecht te houden.

De laatste wedstrijden van Roda moet de ploeg zeker vertrouwen geven. Hopelijk staat het collectief er weer en komt er voor Roda’46 een mooi resultaat uit de bus.

Ga er voor Roda!

Sportpark Marco van Basten

PVC speelt in Utrecht op het Sportpark Marco van Basten, gelegen aan de Kanaalweg 174 te Utrecht.

De wedstrijd begint om 14.00 uur en staat onder de vakkundige leiding van scheidsrechter Quint Bogards.

Roda supporters kom naar Utrecht en steun onze mannen. De spelers en begeleiding stellen uw support zeer op prijs.