RODA (zon) klopt AFC Quick 1890 met 4-1

In de voorbeschouwing stond al: Roda tegen Quick een heerlijke derby! Dat is het ook geworden, Quick kreeg met 4-1 flink voor zijn broek. Vreugde en lachende gezichten alom in het Leusdense kamp.

Snelle voorsprong

Roda kwam al snel op voorsprong. In de vijfde minuut werd Leon van der Pas weggestuurd door Jordy Huurdeman. Niet zelfzuchtig legde hij de bal panklaar voor Ethan van Zwol en de 1-0 was een feit.

In de 35e minuut kwam Quick op een zonnig-, lekker gevuld en gezellig Burg. Buining Park op gelijke hoogte. Sinan Mahmutogullari scoorde voor de Amersfoorters.

“Spierballentaal” in de rust?

Het is onbekend over trainer Jeroen Jooren in de kleedkamer spierballentaal heeft gebruikt om Roda vol stoom de tweede helft te laten spelen . Wij zullen het nooit weten, dit blijft een kleedkamergeheim. In ieder geval scoorde Roda direct in de vierde minuut na rust.

Opnieuw na aangegeven van de “man of the match” Leon van der Pas. Via zijn borst kwam de bal bij de opkomende linksback Morten Endert die bekwaam afrondde. (2-1)

In de 48e minuut van de wedstrijd was het Leon van der Pas zelf die de 3-1 aantekende. De wedstrijd was gespeeld, Quick was verslagen. Om nog wat meer zout in de Amersfoortse wonden te strooien maakte Marc Groen in de 86e minuut er nog 4-1 van.

Roda tegen Quick was de eerste thuiswedstrijd na lange tijd en dan winnen van Quick, dat smaakt naar meer.

Roda (zon) in de beker

Woensdagavond speelt Roda (zon) thuis in de beker tegen 1e klasser SVL uit Langbroek. Het wordt zeker een interessante wedstrijd tegen deze sterke tegenstander. SVL is in de competitie ook tegenstander van Roda (zat).

De aanvang van de wedstrijd is om 20.00 uur.