Roda-Zon1 door in beker

Ethan van Zwol scoorde voor rust

Grote zege op Waterwijk, 0-9

Blije gezichten bij de mannen van het eerste elftal van Roda-zondag na een “Ajax-achtige” overwinning bij Waterwijk in Almere. Na veel doelpunten werd de eindstand een 0-9 zege voor Roda'46.

Om de volgende fase van het bekertoernooi te bereiken moest er gewonnen worden van Waterwijk. Maar dat het een zo grote overwinning zou worden, dat kon niemand vooraf voorspellen.

Nick Grootfaam

De wedstrijd begon overigens voor Roda dramatisch. Al na 2 minuten spelen moest Nick Grootfaam het veld ruimen. Bij een ongelukkig duel raakte zijn schouder uit de kom en moest de Rodaspeler voor nader onderzoek naar het ziekenhuis. Rik van Empelen werd de vervanger voor Nick Grootfaam.

Doorgaan

Roda liet zich door deze tegenslag niet ontmoedigen en ging driftig op zoek naar doelpunten. Door goals van Marc Groen, Marten Tolboom, Jordy Huurdeman en Ethan van Zwol werd de ruststand op 0-4 bepaald.

Na de pauze ging Roda verder door met het scoren. Zo brachten Jordy Huurdeman en Davor Lambregts de stand op 0-6.

Hattrick

In de 70e minuut kwamen Mark van Burgsteden voor Ethan van Zwol en Leon van der Pas voor Marc Groen in het veld. Vooral de inbreng van Leon bracht nog wat te weeg bij Roda. Met zijn 7-0, 8-0 en 9-0 scoorde Leon van der Pas een echte hattrick.

Roda speelde in Almere in de volgende opstelling:

Doel: Kevin Velt (2e helft) Stefan Houtveen

Achter: Marten Tolboom, Arjen Schutte, Nick Grootfaam (Rik van Empelen) Morten Endert

Midden: Rick Mathijsen, Marijn van Daatselaar, Davor Lambregts (Jullian Brouwer)

Voor: Ethan van Zwol (Mark van Burgsteden), Marc Groen (Leon van der Pas, Jordy Huurdeman

Volgende week start de competitie

Helaas is Roda de eerste speelronde vrij. In de 2e competitieronde speelt Roda een wedstrijd tegen Zwaluwen in Utrecht. Op 10 oktober volgt de eerste thuis competitiewedstrijd. Het wordt direct een derby, want de tegenstander is AFC Quick 1890 uit Amersfoort.

Roda zon 2 ook door

Ook het 2e elftal van Roda-zondag is door in de bekercompetitie. Door een 7-1 zege in Amsterdam tegen Meteoor, plaatste de ploeg zich, evenals Roda 1, voor de knockoutfase in het bekertoernooi.