Roda Zon1 met goed gevoel de winterstop in

WINST OP APWC, 2-1

Als het aan de spelers van Roda’46 had gelegen dan had er nog even geen winterstop geweest. De ploeg van trainer Rik Klement draait in deze fase van de competitie als een tierelier. Van de laatste vijf wedstrijden werden er vier gewonnen. In de strijd om de tweede periodetitel staan de Leusdenaren op een gedeelde eerste plek. Na een moeizame start valt op alles op zijn plaats.

Afgelopen zondag kwam de Amersfoortse Paars Wit Combinatie op bezoek in Leusden. Een ervaren ploeg met veel talent. In de eerste helft waren de Amersfoorters de bovenliggende partij. De individuele klasse gaf de doorslag. Tegen de verhouding in kwam de thuisploeg toch op 1-0, toen Mozes Hoppenbrouwer een lange bal goed afmaakte. Een halve minuut later was het echter al weer gelijk toen Jaimy Mol een foutje van de Roda-defensie afstrafte, 1-1.

Na de rust ging APWC vooral tegen zichzelf voetballen. Er werd steeds meer gemopperd. Niet alleen op de tegenstanders en de scheidsrechter, maar ook op de medespelers. Dat mondde zelfs uit in een rode kaart voor een APWC-speler, toen die maar bleef ageren tegen Jasper van Dijk.

Gevolg was dat Roda in de tweede helft langzamerhand het beste van het spel kreeg. Zo’n tien minuten voor het einde bekroonde Stijn Termeer het goede voetbal met een goal, 2-1. Daar bleef het bij, waardoor Roda met een fijn gevoel de winterstop in ging.