Roda'46 gaat zondag op bezoek bij VDZ in Arnhem

Roda gaan zondag a.s. op bezoek bij Volharding Doet Zegevieren, kortweg VDZ genoemd. De Arnhemmers spelen op het fraai gelegen sportpark Cranevelt in Arnhem-Noord.

Even terugblikken

Zondag jl behaalden de mannen van trainer Jeroen Jooren een knap 1-1 gelijkspel tegen de nr. 2 SML. De bezoekers waren vanaf de 3e minuut de bovenliggende partij, maar toen stond het al wel 1-0 voor Roda. Rico den Ouden kopte Roda op voorsprong.

De bezoekers uit Arnhem waren naar Leusden gekomen om de volle winst mee naar huis te nemen. Het werd slechts één puntje. Halverwege de 2e helft konden de Arnhemmers pas scoren. Dat deden ze niet zelf. Een schot uit een vrije trap verdween, heel ongelukkig, via het been van Rick Mathijssen in het doel. “Eigen doelpunt”, besliste de scheidsrechter.

In de allerlaatste minuut van de wedstrijd werd het bijna 2-1 voor Roda. Een prima voorzet van Rick Mathijssen was net iets te scherp voor Nick Grootfaam om de bal binnen te tikken. Daar kwam SML nog goed weg.

Weer blessures bij Roda

De trainers van Roda waren zondag blij dat de ziekenboeg weer aan het leeglopen was. Zo stond Jordy Huurdeman na lange tijd weer in de basisopstelling en kon ook de lang afwezige Roel Bak in de 2e helft zijn opwachting maken.

Helaas bleek na afloop van de wedstrijd tegen SML dat er weer drie nieuwe blessure gevallen bij gekomen zijn. Rico den Ouden, Morten Endert en Davor Lambregts zijn, zoals het er nu naar uitziet, voor enige weken uitgeschakeld. Ook Danny van Barneveld is nog niet van de partij. Het zit Roda wat dat betreft niet mee dit seizoen.

Op weg naar VDZ

Zondag a.s. gaat de Roda-karavaan weer op weg naar Arnhem. Tegenstander VDZ wordt aangedaan. Ondanks de tegenslag met de blessures moeten en kunnen de “koppies” omhoog blijven gaan. Lekker knokken en als team functioneren.

VDZ is een goed voetballende ploeg, dat was bij de thuiswedstrijd goed te zien. De Arnhemmers kwamen toen al snel op een 2-0 voorsprong, maar Roda wist voor de rust nog op 2-2 te komen. Één van de doelpuntenmakers was toen Morten Endert, nu helaas geblesseerd.

Direct na rust scoorde Roel Bak zelfs de 3-2 voor Roda. Uiteindelijk werd een 3-3 gelijkspel behaald.

Zondag kan Roda weer flink aan de bak. VDZ zal alles uit de kast halen om aan te sluiten bij de kop van de 3e klasse. De ploeg speelde zondag in de uitwedstrijd tegen Fc Jeugd met 1-1 gelijk. Een prima resultaat.

Roda heeft de punten hard nodig om in wat veiliger water te komen. En wie weet, met veel strijd en een beetje mazzel, nemen wij wat punten mee uit Arnhem.

Historische hoofdtribune

Om de Roda ploeg te steunen wordt het bezoek van supporters aan de wedstrijd VDZ - Roda'46 uiteraard zeer op prijs gesteld door de spelersgroep.

De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Michel Baist en begint om 14.00 uur.

Het terrein van VDZ is gelegen op Sportpark Cranevelt in Arnhem-Noord.

VDZ beschikt over een overdekte zittribune. Deze tribune, met een capaciteit van 360 zitplaatsen, is de oudste nog in gebruik zijnde voetbaltribune van Nederland. Op 7 oktober 1923 werd deze tribune officieel in gebruik genomen.