Roda'46 neemt revanche tegen VVZA

De uitwedstrijd tegen VVZA was een drama voor Roda’46 Zon1. VVZA liet Roda’46 destijds alle hoeken van het veld zien en won terecht met 5-0. Gisteren nam Roda’46 revanche. Vooral op zichzelf. De ploeg van trainer Rik Klement is tijdens dit seizoen enorm gegroeid. Zelfverzekerd werd  VVZA tegemoet getreden. Van enige schroom – zoals in het begin van de competitie – was niets meer over. Roda’46 toonde zich scherp en vol vertrouwen.

In de eerste helft viel de derby wat tegen. De ploegen waren aan elkaar gewaagd en veel kansen waren er niet te noteren. Dat kwam vooral doordat beide teams het accent op de verdediging legden. Geen wonder dus dat de rust met 0-0 werd bereikt.

Dat werd anders toen Mees Hehenkamp in de tiende minuut van het tweede bedrijf de score voor Roda’46 opende, 1-0. Na dit doelpunt werd de wedstrijd een stuk leuker. Het spel golfde heen en weer. En er kwamen mogelijkheden voor beide doelen.

Pas vlak voor tijd kwam er een einde aan de spanning toen Stijn Termeer voor de bevrijdende 2-0 zorgde.