Roda'46 Zon behaalt verdiend punt tegen APWC

Marten Tolboom scoorde de zeer verdiende 1-1

De zondagvoetballers van Roda speelden donderdag een inhaalcompetitie-wedstrijd tegen APWC. Het werd een wedstrijd met twee gezichten.

De eerste helft

In de 1e helft van deze derby waren de gasten uit Amersfoort de bovenliggende partij. De paars-witten combineerden naar hartenlust zonder echt gevaarlijk te worden. Verder dan een wegens buitenspel afgekeurd doelpunt kwam Roda niet.

Halverwege de eerste helft kwamen de bezoekers toch op 1-0. Uit een scherpe voorzet werd de bal snoeihard achter de kansloze doelman Houtveen gekopt.

Ondanks het veldoverwicht en betere spel van APWC werd de ruststand niet hoger dan 0-1.

De tweede helft

Wat er in de rust in de kleedkamer van Roda is gezegd, blijft binnenkamers. Maar het resultaat was dat het elftal veel beter en met meer passie ging spelen. In de rust was Jullian Brouwer vervangen door Neal Kooij, dat gaf meer druk naar voren.

Lange tijd bleef de score ongewijzigd. Roda werd steeds sterker, APWC zakte ver weg en kwam er eigenlijk niet meer aan te pas.

Trainer Jooren bracht nog meer wissels in het veld, wij zagen o.a. Brett Huurdeman, Mark van Burgsteden, Rick van Empelen en Igor Claesen in het veld verschijnen.

In de 82e minuut schreeuwde heel Roda om een strafschop toen één van de Rodaspelers binnen het strafschopgebied onderuit werd gehaald. De terechte penalty bleef uit, de scheidsrechter weigerde te fluiten.

Toch kwam de verdiende gelijkmaker. In de 5e minuut van de blessuretijd werd Marten Tolboom de held van Roda’46. Met een enorme knal schoot hij de bal achter de doelman van APWC. Een verdiend punt voor Roda, dat in twee weken vijf wedstrijden moet afwerken.

Zondag gaat Roda’46 op bezoek in Utrecht bij koploper Sporting’70. Aanvang van deze wedstrijd is om 14.00 uur.