Roda'46 Zon1 gaat naar asv Joga Fortius

Zondag gaat onze ploeg naar Amsterdam naar een voor Roda onbekende tegenstander asv JOGA Fortius. Dit is een grote fusie vereniging met naast een jeugdafdeling ook seniorenvoetbal op zaterdag en zondag.

Even achterom kijken

Zondag jl won Roda verdiend van Vreeswijk met 3-0. Voorafgaand aan de wedstrijd werd de tegenstander als erg sterk ingeschat. Maar dat viel tegen. In het begin van de ontmoeting waren de bezoekers wel wat sterker, maar Roda vocht zich goed terug in de strijd.

Met de wedstrijdbal, gesponsord door Shell Serva aan de Nijverheidsweg 24 in Amersfoort, voor het lekkerste broodje voor lunch of onderweg, werd er voor rust 2x gescoord. Na goed voorbereidend werd van Ethan van Zwol bracht Marijn van Daatselaar Roda aan de leiding. Op slag van rust werd het zelfs 2-0 toen Morten Endert een corner binnen werkte.

Na de pauze was Roda de bovenliggende partij. De verdediging van de thuisclub hield goed stand. Centrale verdediger Jullian Brouwer onderscheidde zich door rustig en zeker de achterhoede te leiden. Ook doelman Stefan Houtveen bracht de nodige rust in de Roda-ploeg. Kort voor tijd wist Leon van der Pas de 3-0 op het scorebord te krijgen na knap voorbereidend werk van Mark van Burgsteden.

JOGA Fortius

De tegenstander van zondag is een Amsterdamse vereniging die ontstaan is op 1 juni 1993 na een fusie tussen asv Madjoe en asv D.J.K. Twee oude Amsterdamse verenigingen. Joga Fortius is een multiculturele club met op dit moment maar liefst 23 verschillende nationaliteiten.

De Amsterdammers hebben tot heden 7 punten behaald, 1 punt meer dan Roda, maar met een wedstrijd meer gespeeld.

Roda kan zondag goede zaken doen door te gaan winnen in Amsterdam. Maar Joga Fortius heeft twee overwinningen behaald, tegen Quick en Amsvorde. Tegen VVZA werd in Amsterdam met 3-1 verloren.

Bijzonderheden

De wedstrijd begint om 14.00 uur en wordt geleid door scheidsrechter Robin Petitjean. Het terrein van Joga Fortius ligt op Sportpark Middenmeer, Radioweg in Amsterdam.