Roda'46 Zon1 hoeft niet te wanhopen

Danny van Barneveld scoorde de enige Roda-treffer

Weer verloor Roda’46 Zon1 met een doelpunt verschil tegen een tegenstander uit de bovenste regionen. Deze keer werd het 2-1 voor koploper Theole. Door dit resultaat kwam het vlaggenschip van de Zondagafdeling nog vaster op de 13e plaats te staan. Maar gelet op het vertoonde spel hoeven de mannen van trainer Igor van Gelderen niet te wanhopen. Er zullen zeker nog punten worden gepakt tegen mindere tegenstanders.

Roda’46 maakte het koploper Theole lastig afgelopen zondag in Tiel. Vooral in de slotfase was het billenknijpen voor de thuisclub. De Tielenaren begonnen goed en kwamen na zestien minuten op voorsprong: Rumi Sarmiento Huahua werd in de zestien onderuitgehaald. Seref Kaya vonniste van elf meter, 1-0.

Halverwege de tweede helft schoot Kaya van Theole een hoekschop meteen binnen: 2-0. Danny van Barneveld bracht Roda’46 terug op 2-1. In de slotfase leken de Leusdenaren nog gelijk te kunnen maken, maar het zat opnieuw niet mee.

Doordat Waterwijk zich heeft teruggetrokken uit deze klasse zijn er aan het einde van de rit geen rechtstreekse degradanten. De nummers 12 en 13 spelen nacompetitie. Roda’46 staat op dit moment 13e. Nederhorst vinden we met 1 punt meer op plek 12. Daarboven staat Sporting’70, dat 5 punten meer heeft dat Roda’46. Het moet voor de rood-zwarten mogelijk zijn de nacompetitie te ontlopen.