Roda'46 Zon1 houdt winst vast tegen Zwaluwen Utrecht

Een kwart van de wedstrijd Roda’46 Zon1 - Zwaluwen Utrecht 1911 moest uitgespeeld worden. De ontmoeting werd op zondag 1 april gestaakt vanwege wanordelijkheden. In de resterende 23 minuten scoorde Zwaluwen één keer. Het einde werd dus gehaald met een 2-1 zege voor de ploeg van Igor van Gelderen.

Op 1 april speelde Roda’46 tegen Zwaluwen één van de beste wedstrijden van het seizoen. Als de ontmoeting uitgespeeld had kunnen worden had Roda waarschijnlijk gemakkelijk gewonnen van de hoger geplaatste tegenstander. Nu was dat nog maar de vraag. De Utrechters hadden niets te verliezen en konden alles op de aanval gooien.

Waar Roda’46 bang voor was, gebeurde! In de vierde minuut scoorden de bezoekers en daardoor werd het 2-1. Met nog iets minder dan twintig minuten te spelen werd het reuze spannend. Zwaluwen scoorde nogmaals, maar deed dat uit buitenspelpositie. Er kwamen kansen, maar doelman Rick Schoonderbeek was een sta-in-de weg. Zelfverzekerd pareerde hij enkele grote mogelijkheden.

Omdat Zwaluwen alles of niets speelde kwamen er ook kansen voor Roda’46. Erg goede zelfs. Maar het vizier van de voorwaartsen stond niet op scherp. En dus bleef het tot het einde billen knijpen voor de Leusdenaren en hun aanhang. Zelfs de keeper van de bezoekers ging mee naar voren. Het was een bevrijding toen de scheidsrechter na 24 minuten (iets meer dan een minuut extra tijd) affloot .

Een meer dan verdiende zege, gezien het eerste deel op 1 april. Door de overwinning is Roda’46 niet meer te achterhalen door de ploegen die op een nacompetitieplaats staan. Gezien het roerige seizoen is dit een felicitatie waard voor de spelers en de staf. De volgende competitie speelt het team van Igor van Gelderen weer in de derde klasse.