Roda'46 Zon1 laat KDO bijna terugkomen

NA VLOTTE START WERD HET TOCH NOG SPANNEND BIJ WINNEND RODA'46 ZON1

Het was prachtig weer en de mannen van trainer Frank Corba hadden er echt zin in om er een mooie wedstrijd van te maken. Dat is beslist gelukt, maar het werd na een vlotte 3-0 voorsprong nog heel spannend. In ieder geval is de eerste overwinning van dit seizoen een feit.

Na 20 seconde de eerste treffer

Roda-aanvaller Marc Groen was de eerste helft van de wedstrijd Roda’46 – KDO heel scherp. Zo scherp zelfs dat hij bij het eerste balcontact de bal al achter de doelman van KDO had liggen. Bijna nog geen één speler had de bal geraakt, want er was slechts 20 seconden gespeeld, zo gaf het scorebord aan. Een bliksemstart.

De bezoekers uit de Kwakel probeerden iets terug te doen en kregen ook kansjes. Maar de Roda defensie met doelman Micha Claassen, Jeroen Snier, Daan van Laarschot, Daan Snellink, Morten Endert en Marten Tolboom hield eenvoudig stand. Roda nam het spel weer snel over. Dat resulteerde in de 30e minuut, na aangeven van Marc Groen, in een doelpunt van aanvoerder Léon van der Pas.

Een “lekkere” 2-0 voorsprong, maar voor de rust vielen er nog twee doelpunten. In de 40e minuut verscheen Marc Groen heel slim alleen voor de doelman van KDO. Marc maakte geen fout en scoorde bekwaam de 3-0 voorsprong voor Roda’46. Op slag voor rust scoorden de bezoekers plotseling de 3-1. Een doelpunt dat zomaar uit de lucht kwam vallen.

In de 2e helft kwam de spanning snel geheel terug

Na de treffer zo kort voor de rust kreeg KDO na de pauze weer moed om te trachten terug te komen in de wedstrijd. Dat lukte al snel want door een inschattingsfout in de Roda-defensie werd het in de 51e minuut 3-2. Dat was een tegenvaller voor de Roda-elf. Even leek KDO door te drukken, maar al snel herpakte Roda’46 zich. Er werden geen kansen meer weggegeven en zochten de Leusdenaren de aanval weer.

Er kwamen wat kansjes voor Roda’46. Zo zat Marijn van Daatselaar dichtbij een treffer, maar zijn schot was niet hard genoeg om de KDO doelman te verschalken. “Ik had hem eigenlijk moeten maken”, zei Marijn na afloop.

Gescoord werd er niet meer, ondanks het inbrengen van Neal Kooij voor Davor Lambregts en Boudewijn Swier voor Jeroen Snier. In de 87e minuut kwam good-old Rico den Ouden in de ploeg voor Léon van der Pas.

Toen de uitstekende 19-jarige scheidsrechter Rowdy Jensch deze wedstrijd voor de laatste maal floot, behaalde Roda’46 de verdiende overwinning. Gezegd moet worden dat het een zeer sportieve wedstrijd was onder hele goede leiding. Zowel Roda’46 als het bezoekende KDO maakten er een fraai duel van en zo hoort voetbal ook gespeeld te worden.

De spelers van Roda’46

Roda’46 speelde met de volgende spelers: Micha Claassen, Marten Tolboom, Daan Snellink, Daan van Laarschot, Jeroen Snier, Marijn van Daatselaar, Mozes Hoppenbrouwer, Morten Endert, Davor Lambregts, Marc Groen, Léon van der Pas, Boudewijn Swier, Neal Kooij en Rico den Ouden.

Pupil van de week was Kay Vissers en de wedstrijdbal was geschonken door erelid Piet Wendel.

Tekst: Cees Leijenaar