Roda'46 Zon1 speelt Voorschoten’97 van de mat, 6-2

In een aantrekkelijk duel met acht doelpunten heeft een sterk Roda’46 het bezoekende Voorschoten’97 met een 6-2 nederlaag naar huis gestuurd. De grote overwinning voor de Leusdenaren was niet eens geflatteerd.

Léon van der Pas scoort weer

Roda startte de wedstrijd sterk. Al in de 4e minuut zag Morten Endert in kansrijke positie zijn schot goed gestopt door de Voorschoten goalie Chris van der Mijn. Eén minuut later was deze doelman kansloos op een inzet van de sterk spelende Mozes Hoppenbrouwer 1-0. Roda bleef de wedstrijd domineren, Voorschoten’97 kwam er nauwelijks aan te pas.

In de 25e minuut werd het 2-0 voor Roda’46. Na subliem voorbereidend werk van Ethan van Zwol tikte Léon van der Pas de 2-0 binnen. Een prima doelpunt van de actieve Rodaspits die al enkele wedstrijden niet had gescoord.

Het gejuich was nog niet verstomd of Voorschoten’97 kwam direct terug in de wedstrijd. De Roda defensie was nog niet goed bij de les of de gasten scoorden met een prachtig doelpunt de 2-1. Ondanks enkele goede mogelijkheden voor Roda werd deze 2-1 tevens de ruststand.

Roda’46 beslist de wedstrijd in de tweede helft

De theepauze heeft de Roda-elf goed gedaan, want direct na de aftrap lag de bal al in het Voorschoten netje. Ethan van Zwol was heel alert toen de verdediging van de bezoekers niet oplette en knap de 3-1 binnen tikte. In de 51e minuut kwam Roda op een 4-1 voorsprong, toen weer Ethan van Zwol, één van de uitblinkers, Marc Groen in staat stelde om te scoren.

Even leken de Voorschoters terug te komen in de wedstrijd nadat de betrouwbare Rodadoelman Stefan Houtveen een uitval van het groengele Voorschoten’97 in de 55e minuut verkeerd beoordeelde. De kans liet de spits van Voorschoten’97 niet onbenut en de 4-2 stond op het scorebord.

Roda’46 nam direct het initiatief weer over en kwam in de 57e minuut in veilige haven door een fraaie treffer van de goed spelende Marijn van Daatselaar (5-2). In de 69e minuut werd het pleit voor de bezoekers definitief beslist nadat Mozes Hoppenbrouwer zijn tweede doelpunt maakte uit een goede voorzet van Morten Endert (6-2). Invaller Neal Kooij had ook graag gescoord, maar zijn schot ging net naast het doel van Voorschoten’97. Toen de goed leidende scheidsrechter Schoonhoven voor de laatste maal floot kwam er een verdiend applaus van de tribune voor de mannen van trainer Frank Corba.

Roda’46 kan terug kijken op een uitstekende wedstrijd waar de toeschouwers (helaas te weinig) van genoten hebben. In de Roda ploeg waren deze middag geen zwakke plekken te vinden. Het elftal speelde geconcentreerd en met veel passie een sterke wedstrijd. Dit alles geeft vertrouwen voor de komende belangrijke wedstrijden.

Roda’46 speelde tegen Voorschoten’97 in de volgende opstelling:

Stefan Houtveen, Ethan van Zwol, Julian Brouwer, Marten Tolboom, Danny van Barneveld, Morten Endert, Marijn van Daatselaar (Roel Bak), Rick Matijssen (Wesley Buunk), Mozes Hoppenbrouwer, Marc Groen (Neal Kooij), Léon van der Pas (Jordy Huurdeman)

69e minuut 6-2 Mozes Hoppenbrouwer

Joshua was de pupil van de week, terwijl de wedstrijd werd geleid door scheidsrechter Jacco Schoonhoven uit de Meern.