Roda'46 Zon1 te sterk voor Eldenia, 3-0

De opluchting is groot bij Roda'46 na het tweede doelpunt

Langzaam maar zeker groeit Roda'46 Zon1 weer naar de vorm, die het team had voor de winterstop. Na twee nederlagen en een gelijkspel werd zondag overduidelijk gewonnen van het op de derde plaats staande Eldenia. Een voordeel voor trainer Rik Klement is dat de meeste geblesseerde spelers weer fit zijn en dat de vakantiegangers terug zijn.

En dat resulteerde in de eerste zege van 2017. Alle drie de doelpunten werden gemaakt in de tweede helft. Stijn Termeer scoorde zowel de 1-0 (vlak na de pauze) als de 2-0 (halverwege de 2e helft). In de 72e minuut verzilverde Tomas van Dijk een penalty, 3-0. Rico den Ouden liep tegen zijn zesde gele kaart aan en is de eerstvolgende wedstrijd geschorst.

Op de ranglijst vinden we Roda'46 Zon1 na de zege terug op de negende plaats. Acht punten boven de twee degradatieplekken. Het verschil met nummer 11 (die degradatie/promotiewedstrijden moet spelen) is slechts drie punten.