Roda'46 Zon1 tegen VVZA wordt een echte strijd!

Zondag a.s. speelt Roda de 3e derby van dit seizoen. Het wordt, tegen VVZA, ongetwijfeld een echte strijd. Roda gaat op jacht naar de broodnodige punten en VVZA wil weer een keertje winnen.

Winst op Arnhemse Boys Schuytgraaf

Zondag jl behaalden de Rodamannen de eerste uitoverwinning van dit seizoen. Arnhemse Boys werd verdiend met 3-1 verslagen.

Daar zag het in het begin van de wedstrijd niet direct naar uit. Want al binnen één minuut werd, de goed keepende Roda doelman Stefan Houtveen, geklopt na een scrimmage voor het doel. Het leek erop dat Boudewijn Swier de bal in eigen doel gleed.

“Niet weer op achterstand”, dachten de vele meegereisde Roda supporters. Maar gelukkig herpakten de Leusdenaren zich snel en trokken het spel, met de harde wind tegen, naar zich toe.

In de 13e minuut scoorde Mark van Burgsteden de gelijkmaker na een schitterende voorzet kopbal van Nick Grootfaam uit een evenzo fraaie voorzet vanaf de zijkant.

Na de pauze met de wind in de rug, kwamen de Arnhemmers er niet meer aan te pas. Nadat Mark van Burgsteden in de 60e minuut op de rand van het strafschopgebied een geweldig blok zette, belandde de bal bij Nick Grootfaam. Met een harde knal liet Nick, die de beste man van het veld was, de Arnhemse goalie kansloos.

Toen Ethan van Zwol in de 70e minuut Roda op een 3-1 voorsprong bracht, was het pleit beslist. Roda keerde met een goed gevoel en 3 punten naar Leusden huiswaarts.

VVZA

Zondag wordt het ongetwijfeld een hele andere wedstrijd. Een derby spelen is altijd al bijzonder. Maar VVZA is een veel betere tegenstander dan Arnhemse Boys. Al hebben de Amersfoorters al een tijdlang niet meer gewonnen, ze blijven toch een uitstekend elftal.

Met een spits als Freek Rubesch en spelers als Stephan van Zanten en Rob Hosman heeft VVZA absoluut veel kwaliteit in huis. Roda zal zich goed moeten voorbereiden op deze zware wedstrijd.

Roda’46

Kan de Roda ploeg het positieve spel van afgelopen zondag een goed gevolg geven? Dat is de grote vraag. Het is wel jammer dat er veel spelers in de selectie

geblesseerd zijn. Zondag viel Neal Kooij al snel uit en moest zijn vervanger Rick Mathijssen ver in de 2e helft aangeslagen het veld verlaten.

Jordi Huurdeman is al weken uitgeschakeld en het blessureleed van Danny van Barneveld is bekend. Ook Davor Lambregts ontbrak zondag in Arnhem, evenals Roel Bak.

Het is daarom bewonderenswaardig dat de wel fitte selectiespelers zo goed presteerden zondag in de uitwedstrijd. Daarom ook, is Roda nooit kansloos!
Er zal wederom gestreden moeten worden om elke meter en moet het VVZA heel moeilijk gemaakt worden.

Een positief eindresultaat geeft een prettig gevoel om de komende winterstop in te gaan. De tip aan de spelersgroep luidt dan ook: “Geloof in eigen kunnen en geniet van de wedstrijd”.

3e helft

De 3e helft is een traditie geworden bij Roda-zondag. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jan Reijnen begint deze gezellige helft.

Het wordt wel een bijzondere 3e helft, want de maandagploeg van Roda’46 krijgt na afloop van de wedstrijd in de businessruimte een stamppot maaltijd aangeboden. Deze ploeg mensen verricht iedere maandag vele werkzaamheden voor Roda. Er worden o.a. reparaties aan de accommodatie verricht, er wordt geschilderd, er wordt schoongemaakt en…...er wordt veel gelachen!

Wij verwachten dan ook vele mensen van de maandagploeg zondag op de tribune bij de wedstrijd Roda’46 - VVZA. Dit zal zeker een fijne steun voor onze jonge ploeg zijn.

Kom zondag naar het sportpark voor Roda’46 - VVZA en moedig de Roda elf aan. Ze hebben deze steun erg hard nodig. De aanvang van de wedstrijd is om 14.00 uur.