Roda'46 Zon1 veilig na klinkende zege

Door zondag met 5-1 van Rivierwijkers te winnen is het 1e elftal van Roda’46 nu definitief veilig en blijft het volgend seizoen weer in de derde klasse spelen. Na vijf nederlagen op rij, werd er een luid bejubelde zege behaald.

De 1e helft, Danny van Barneveld scoort

Roda startte de wedstrijd heel sterk, de spelers wisten dat er vandaag gewonnen moest worden. Toch schrok een ieder die Roda een warm hart toedraagt enorm, toen doelman Stefan Houtveen met veel moeite de bal binnen dacht te houden en hem zo in de voeten van een speler van Rivierwijkers schoof. De Utrechter scoorde, maar gelukkig was Roda’s grensrechter Gerard Wittenberg goed meegelopen en gaf aan dat de bal achter was geweest. Het werd slechts een corner voor de bezoekers.

Toch raakte Roda een beetje van slag en werd Rivierwijkers wat sterker. Vooral de aanvoerder van de Utrechtse gasten speelde hierin een grote rol. Gelukkig voor Roda begrepen zijn medespelers de uitgekiende passes niet zo goed. Roda herpakte zich na een kwartier weer en kwam op voorsprong. Met een lepe lob over de doelman schreef Danny van Barneveld de 1-0 ruststand op zijn naam.

De 2e helft, de doelpunten komen

Na de pauze bleef de 1-0 lang op het scorebord staan. Daarom bracht trainer Jooren halverwege de 2e helft de aanvallers Marc Groen en Leon van der Pas in het veld. Ook Roel Bak en Brett Huurdeman kwamen het 2e bedrijf van de wedstrijd in het veld.

Marc Groen werd, nadat hij het veld betreden had, direct aangespeeld. Iedereen verwachtte een voorzet van Groen, maar hij ging alleen op de doelman af en scoorde de bevrijdende 2-0. Rivierwijkers gaf zich nog niet gewonnen, maar Roda kwam in de 77e minuut op 3-0. De sterk spelende Neal Kooy was de maker. Twee minuten later werd het 3-1.

Roda raakte niet in paniek en in de 83e minuut was het weer Neal Kooy die Roda op 4-1 bracht. Het pleit voor Rivierwijkers was nu wel beslecht. Vooral toen Leon van der Pas in de slotminuut nog 5-1 scoorde. In de slotfase kreeg Neal Kooy een publiekswissel en werd vervangen door Marijn van Daatselaar.

Goede scheidsrechter in sportieve wedstrijd

Roda’46 tegen Rivierwijkers was een zeer sportieve wedstrijd met geen enkele kaart of nare overtreding. Dit was mede te danken aan scheidsrechter Theo Verbij, die een foutloze wedstrijd floot en duidelijk was in zijn beslissingen.

De 3e helft: het werd feest

Na het laatste fluitsignaal van de arbiter uit Ilpendam barstte het feest los en daar was alle reden voor. Roda’46 1 had zich veilig gespeeld, Roda 2 boekte een fraaie 3-0 zege tegen PVCV 2 en behoudt nog uitzicht op het kampioenschap. Helaas heeft het elftal het niet in eigen hand. Hooglanderveen moet in de resterende wedstrijden nog een keertje gelijk spelen.

Het feest werd dubbel zo groot, toen bekend werd dat Roda 6 nu wél kampioen was geworden. Zonder te spelen overigens, maar dat maakt de prestatie er niet minder op.

Felicitaties daarom voor Roda 1 en 6 en hopen dat het tweede elftal het kampioenschap ook nog kan behalen.

Roda speelt zondag in Amersfoort tegen APWC

Zondag is de laatste derby van dit seizoen met de wedstrijd APWC – Roda’46. Beide teams kunnen vrijuit voetballen. Het kan een leuke wedstrijd worden zondag a.s. in Amersfoort. Zowel APWC als Roda’46 houden van goed verzorgd en aanvallend voetbal. Een bezoek aan deze derby is zeker de moeite waard. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Petitjean. Houd wel in de gaten dat de laatste 2 wedstrijden van de competitie om 14.30 uur beginnen.

Foto's: Aarnoud Bak