Roda'46 Zon1 verzuimt te winnen bij AFC Quick

Quick tegen Roda’46 was de laatste thuiswedstrijd voor de Amersfoorters in deze derby. AFC Quick gaat het volgend seizoen op zaterdag spelen en zullen de zondag voetballers van Roda’46 niet meer ontmoeten in Amersfoort. De return in Leusden volgt op 2e Pinksterdag.

Roda’46 moest zondag tegen AFC Quick met veel invallers aantreden. Zo ontbraken o.a. Daan Snellink, Daan van Laarschot, Davor Lambregts, Stefan Houtveen en Micha Claassen. Mede hierdoor stond good-old, de 40+er, Jan Hendriks op doel en deed dit zeker niet onverdienstelijk.

Quick, dat de afgelopen week de trainer verving, trok enthousiast ten strijde tegen het hogergeplaatste Roda’46. Na 10 minuten spelen kregen de Amersfoorters de eerste kans van de wedstrijd. Het schot in kansrijke positie verdween naast het doel. Roda’46 nam het initiatief in de wedstrijd direct over en zag een minuut later een schot van Ethan van Zwol via de paal weer het veld ingaan.

Roda kwam echter in de 25e minuut op voorsprong. De goed spelende middenvelder Morten Endert kopte uit een corner de 0-1 in de touwen. Een terechte voorsprong. Toch kwam Quick op gelijk hoogte met Roda’46. In de 41e minuut legde scheidsrechter Wals de bal op de 11-meter stip, nadat Rick Matijssen de bal ongelukkig op zijn arm kreeg. Quick maakte geen fout en de 1-1 stond op het scorebord, dat overigens niet aan stond. Hierdoor was de ruststand 1-1.

Roda’46 maakt het niet af

Na de pauze was Roda in het begin van de 2e helft de bovenliggende ploeg. In de 55e minuut scoorde Marc Groen 1-2, na een goede voorzet van aanvoerder Léon van der Pas. Een uitstekend doelpunt. Twee minuten later dacht Léon van der Pas de 1-3 aan te tekenen toen hij een fout van de doelman van Quick doeltreffend afstrafte. Helaas keurde scheidsrechter Jordi Wals deze treffer niet goed en gaf de Amersfoortse doelman het voordeel van de twijfel.

Toch kwam Roda even later wel op 1-3. Nu was het Roda’46 dat een strafschop kreeg vanwege een handsbal van een Quick speler. Léon van der Pas benutte de penalty feilloos en was de 1-3 een feit. Hierna kregen de Leusdenaren kans op kans om de score verder uit te bouwen. Het wachten was op de 1-4, of zelfs op de 1-5. De mooiste kansen werden helaas onbenut gelaten.

Als de kansen niet benut worden treedt de voetbalwet in werking en kun je op een tegendoelpunt wachten. In de 71e minuut gebeurde dit ook toen Quick de 2-3 binnen schoot en twee minuten later zelfs de 3-3. Dit betekende ook de eindstand van deze derby. Een puntendeling die voor Quick als een overwinning aanvoelde. Voor Roda’46 was het zeer zuur, want een overwinning in deze unieke wedstrijd lag voor het grijpen.

Zondag a.s. speelt Roda thuis tegen PVC en is alles weer anders. Het devies is: De moed er in houden en het publiek weer boeien met een lekkere pot voetbal waar iedereen veel plezier aan zal beleven.