Roda'46 Zon1 wint duel van de mooiste goals

Dat Roda’46 zondag met 6-2 van sv DIOS zou winnen zag er in het begin van de wedstrijd zeker niet naar uit. De gasten uit Nieuw-Vennep begonnen scherp aan de wedstrijd en hadden een veldoverwicht.

De eerste helft met vijf doelpunten

DIOS is in de 3e klasse op dit moment met slechts drie punten nog een laagvlieger. Dat wekt wel verbazing na het zien van de wedstrijd, want de ploeg beschikt over een aantal goede voetballers. Ondanks het veldoverwicht van DIOS in het eerste kwart van de ontmoeting, kreeg Roda’46 de beste kansen.

In de 14e minuut gaf Mozes Hoppenbrouwer een uitstekende pass richting Marc Groen. Helaas kon Marc de bal net niet binnen tikken. Na 21 minuten was het wel raak. Léon van der Pas werd op links in de diepte aangespeeld en gaf direct een scherpe voorzet. Nu kon Marc Groen wel bij de bal komen en zette Roda’46 op een 1-0 voorsprong.

Deze voorsprong bleef echter niet lang op het scorebord staan, want in de 27e minuut kon DIOS enigszins gelukkig, maar wel verdiend, gelijkmaken.

In de 36e minuut begon het scoren van Roda’46. Léon van der Pas scoorde met een fraaie lob over de doelman na een goede pass van Mozes Hoppenbrouwer de 2-1. In de 39e minuut werd het 3-1 nadat Marijn van Daatselaar met een zuiver geplaatst schot van buiten het strafschopgebied de doelman van DIOS kansloos liet.

DIOS gaf echter niet op en probeerde weer in de wedstrijd te komen. In de 42e minuut had Roda geluk toen DIOS een goede kans onbenut liet. Scheidsrechter Steur trok wat blessuretijd bij en dat leverde nog voor de rust weer een Leusdens doelpunt op. Nu was het Daan Snellink die vanaf 20 meter afstand de ruststand op 4-1 bepaalde. Wederom een prachtig doelpunt.

In de tweede helft gaat Roda’46 door met scoren.

Na de rust kwam Jeroen Snier in het veld. Ethan van Zwol, die al een gele kaart achter zijn naam had staan, bleef in de kleedkamer achter. Roda nam na de pauze het initiatief in de wedstrijd weer in handen. Met uitstekend veldspel werd DIOS na achteren gedrukt. Rodatrainer Frank Corba verklaarde na afloop van de wedstrijd dat het begin van de tweede helft misschien wel het beste was dat hij tot nu toe van Roda had gezien.

Dit goede voetbal leverde weer doelpunten op. In de 51e minuut was het Daan van Laarschot die de 5-1 op het scorebord bracht. Het sierde tegenstander DIOS dat de ploeg niet op gaf en de wedstrijd zeker niet liet lopen. In de 52e minuut scoorde een invaller van DIOS de 5-2. “Nu volle bak gaan”, riep de trainer van DIOS. Maar zo makkelijk ging dat vanmiddag niet, want Roda bleef goed spelen.

Mark van Burgsteden

In de 74e minuut kwam Rick Matijssen voor de sterk spelende Davor Lambregts in het veld. Maar in de 78e minuut werd het nog mooier. Mark van Burgsteden kwam in het veld voor Marc Groen en dat leverde sensatie op. Direct nadat Mark in het veld was gekomen mocht Roda een vrije trap nemen. De bal kwam precies voor de voeten van Mark van Burgsteden. Deze aarzelde niet en schoot de 6-2 snoeihard schitterend binnen. Mark was slechts een aantal seconden in het veld.

Na afloop van de wedstrijd was iedereen van Rodazijde tevreden, dat leverde allemaal vrolijke gezichten op. Langs de lijn was door supporters te horen “Reclame voor het voetbal, óók voor DIOS dat zeer correct bleef spelen ondanks de vele tegendoelpunten!” Voor Roda’46 geldt dat met  6-2 winnen van een goede tegenstander een prima resultaat is. Ook mooi is het dat zes verschillende spelers van Roda’46 deze middag scoorden.

Rico den Ouden van Roda’46 2 breekt been

Het was deze zondag niet allemaal hosanna wat de klok sloeg. Voor de wedstrijd van Roda’46 1 speelde Roda’46 2 tegen SO Soest 2. Deze wedstrijd verliep voor oud-eerste elftal speler Rico den Ouden desastreus. Tijdens de wedstrijd bleef Rico geblesseerd liggen. Er moest een ambulance aan te pas komen, die de onfortuinlijke Rico naar het ziekenhuis moest vervoeren. Daar bleek dat hij zijn kuitbeen had gebroken en is nog diezelfde middag geopereerd. Langs deze weg wenst heel Roda’46 Rico veel sterkte en een voorspoedig herstel toe.

Rico den Ouden in duel met SO Soest, vlak voordat hij bij een sportief duel zijn been brak

De wedstrijd van Roda’46 2 werd toch uitgespeeld. Roda behaalde ondanks de nare situatie met Rico de Ouden een fraaie 5-2 overwinning op SO Soest 2.

De gegevens van Roda’46 – sv DIOS

Roda’46 speelde met de volgende spelers:
Stefan Houtveen, Ethan van Zwol (45. Jeroen Swier), Daan van Laarschot, Danny van Barneveld, Marten Tolboom, Daan Snellink, Marijn van Daatselaar, Davor Lambregts (74. Rick Matijssen), Mozes Hoppenbrouwer, Léon van der Pas, Marc Groen (78. Mark van Burgsteden)
Morten Endert en Mischa Claassen kwamen niet in het veld.

Doelpuntenmakers van

Roda’46: Marc Groen, Léon van der Pas, Marijn van Daatselaar, Daan Snellink, Daan van Laarschot en Mark van Burgsteden.

Scheidsrechter: Peter Steur

Pupil van de week: Liam de Mooij van Roda’46 JO9-4.

Neal Kooij is vanwege een operatie aan zijn hand, zeker uitgeschakeld tot na de winterstop. Ook Neal uiteraard een voorspoedig herstel gewenst.

Zondag speelt Roda’46 uit tegen FC Aalsmeer. Er rijdt dan een bus naar deze tegenstander. Belangstellenden kunnen nog mee. Meld je aan bij één van de elftalleiders John Dee of Eric van der Velden.

Foto’s: Aarnoud Bak