Roda'46 Zon1 wint eerste bekerduel

De eerste bekerwedstrijd van het seizoen 2022/23 werd door de zondagmannen van Roda’46 gewonnen van zaterdagvereniging DOSC uit Den Dolder. Het werd een aantrekkelijk duel met een verrassend scoreverloop.

Roda’46 startte de wedstrijd uitstekend. De gasten uit Den Dolder kwamen er in het eerste deel van de wedstrijd eigenlijk niet aan te pas. Toch kwamen de Leusdenaren op achterstand, toen een snelle counter doeltreffend werd afgerond. Jammer was dat wel, temeer daar Roda op voorsprong had moeten staan. Mozes Hoppenbrouwer verscheen kort daarvoor alleen voor de doelman van DOSC. Helaas voor Roda keerde de uitstekende doelman van de gasten de inzet.

Voor rust kwam Roda toch op 1-1. Een wat makkelijk gegeven strafschop werd nu wel door Mozes benut.

In de 2e helft bleef Roda wederom de bovenliggende partij. De bezoekers kwamen echter weer op voorsprong, weliswaar tegen de verhouding in, maar doelpunten tellen nu eenmaal. Gelukkig kwam Roda snel daarna weer op gelijke hoogte. Morten Endert kopte op subtiele wijze de bal over de doelman van DOSC heen, 2-2.

Uiteindelijk kwam Roda op een verdiende voorsprong. Daan Snellink scoorde fraai de winnende goal, door een schuiver in de beneden hoek van het doel.

Ondanks dat de scheidsrechter nog veel blessuretijd bij trok, kwam de zege niet meer in gevaar. Roda’46 zo., waar nieuweling Jeroen Snier de 2e helft in het veld kwam, won verdiend de eerste bekerwedstrijd.

Zaterdag a.s. staat de uitwedstrijd tegen Renswoude op het programma. Direct een belangrijke bekerwedstrijd, omdat Renswoude de eerste wedstrijd ook heeft gewonnen. JSV werd met 2-1 verslagen. De wedstrijd van zaterdag in Renswoude, waar oud-Rodatrainer Jeroen de Zwaan de scepter zwaait, begint om 15.00 uur.