Roda'46 Zon1 wint met 5-0 van HOV/DJSCR

Leon van der Pas scoorde na rust een hattrick

Roda startte zondag tegen HOV/DJSCR heel sterk. Na 40 seconden had de thuisclub al met 1-0 voor moeten staan. Daan Snellink lanceerde de snelle Ethan van Zwol en diens voorzet bracht Neal Kooy voor open doel. Tot ieders ontzetting miste Kooy de bal en was de 100% kans voor Roda teniet gedaan.

Kort daarna kreeg aanvoerder Leon van der Pas een soortgelijke kans, maar ook hij kreeg de bal niet achter de doelman van de bezoekers.

Toch kwam Roda op een 1-0 voorsprong toen Mozes Hoppenbrouwer in de 14e minuut van zo’n 20 meter de bal achter de doelman van HOV/DJSCR krulde. In de 37e minuut scoorde de sterk spelende Morten Endert de verdiende 2-0 voorsprong.  Dit bleek tevens de ruststand.

Tweede helft met hattrick voor Leon van der Pas

Na rust trachtten de bezoekers Roda wat meer onder druk te zetten. Dit lukte maar heel even. Roda nam al snel het initiatief weer over. Toch werden de rood-zwarten niet echt gevaarlijk voor het Rotterdamse doel. De gasten mochten nog even blijven hopen op een beter resultaat, totdat Leon van der Pas het heft in handen nam.

In de 72e minuut kreeg Roda een terecht toegekende strafschop. De aanvoerder van Roda, Leon van der Pas, liet deze kans niet onbenut en schoot de bal vanaf de 11 meter stip onberispelijk binnen. Roda drukte daarna goed door. In de 75e minuut scoorde van der Pas de 4-0 en was de wedstrijd beslist. Maar deze doelpunten smaakte nog meer voor Leon van der Pas, want in de 80e minuut joeg hij, met het mooiste doelpunt van de wedstrijd, de 5-0 in de touwen.

Een verdiende overwinning voor de mannen van trainer Frank Corba. Zondag gaat Roda naar koploper FC Voorschoten. Dat wordt een goede test om te zien hoe de Roda mannen er nu echt voor staan.

Foto's: Aarnoud Bak