Roda'46 Zon1 wint weer niet van APWC

Na de grote overwinning van Roda’46 vorige week, waren de verwachtingen tegen APWC hooggespannen. Te hoog bleek na afloop, want het geroutineerde APWC ging met de drie punten terug naar Amersfoort. Een grote teleurstelling voor de mannen van trainer Frank Corba.

De wedstrijd begon direct al met twee aanvallende ploegen. In de eerste minuut kreeg Roda een grote kans, maar deze werd wegens buitenspel afgefloten. Snel daarna kreeg APWC een kans, maar Roda-doelman Stefan Houtveen redde fraai. Even later kopte Marc Groen de bal over het Amersfoortse doel na een uitstekende voorzet van Danny van Barneveld.

Na 15 minuten spelen raakte middenvelder Davor Lambregts zodanig geblesseerd, dat hij met een brancard van het veld moest worden gedragen. Later bleek dat de schouder van Davor uit de kom was geschoten. Een enorme aderlating voor Roda, want Davor Lambregts is op dit moment één van de beste middenvelders van Roda en verkeert in een goede vorm. Hopelijk kan hij snel weer bij de selectie aansluiten.

In het verdere verloop van de eerste helft kreeg Roda de beste kansen. Helaas wisten Neal Kooij en Marijn van Daatselaar het net niet te vinden en hield de APWC keeper zijn doel schoon. Daarbij had hij in de 40e minuut wel geluk toen een schot van Ethan van Zwol, na een indrukwekkende rush langs de zijlijn, de lat raakte.

Met de wind in de rug moest Roda in de tweede helft toch een keer tot scoren komen. Dat pakte anders uit, want APWC, dat over een sterke verdediging beschikt, hield de zaak goed gesloten. In de 51e minuut scoorde de Paars Witte Combinatie de 0-1. Trainer Corba nam maatregelingen en bracht de niet geheel fitte Léon van der Pas en Morten Endert in het veld voor Neal Kooij en Marten Tolboom.

Helaas werd in de 71e minuut Roda op een 2-0 achterstand gezet na een grote verdedigingsfout. Léon van Pas scoorde in de 73e een treffer, maar deze werd door de rustig leidende scheidsrechter wegens een overtreding afgekeurd. Roda bleef het nog wel proberen, maar doelpunten kwamen er niet meer. APWC, dat feller was dan de thuisclub, behaalde een verdiende zege. Weer kon Roda niet winnen van de Amersfoorters.