Roda'46 Zon1 zoekt eerherstel tegen KDO

ZONDAG SPEEL RODA'46 THUIS TEGEN SV KDO. AANVANG: 15.00 UUR!

In tegenstelling tot de gebruikelijke aanvangstijd van de wedstrijden van Roda’46 1 begint de match tegen het bezoekende sv KDO uit de Kwakel om 15.00 uur. Een belangrijke wedstrijd, zeker na de teleurstellende nederlaag van afgelopen zondag tegen PVC.

SV KDO

De tegenstander van zondag is een onbekende voor ons. sv KDO komt uit de Kwakel (gemeente Uithoorn) en is een grote vereniging van ongeveer 1100 leden. Naast veld- en zaalvoetbal kun je bij KDO ook andere sporten beoefenen, zoals handbal en enkele zaalsporten.

KDO degradeerde vorig seizoen uit de 2e klasse, maar is deze competitie goed begonnen. Het team van trainer Lex van der Horst won met 4-1 van APWC. De eerste helft zag er voor de Amersfoortse Paars Witte Combinatie nog goed uit, maar in de tweede helft gaf KDO gas en liep het uit naar een ruime zege.

Roda’46

Na de nederlaag van zondag tegen PVC heeft Roda’46 wat goed te maken. Helaas kan trainer Frank Corba niet over een volledig complete selectie beschikken. Zoals bekend is Nick Grootfaam voor hele lange tijd uitgeschakeld, maar ook Rick Matijssen is vanwege een liesblessure niet inzetbaar. Tevens zijn Danny van Barneveld en de geschorste doelman Stefan Houtveen er zondag niet bij.
De bezoekers van sv KDO zijn daarom favoriet voor de eindzege. Maar of die drie punten ook mee naar de Kwakel gaan valt nog te bezien.

Roda zal er zeker alles aan doen om tot een bevredigend resultaat te komen. De mannen van Frank Corba zullen er zeker voor knokken om de Roda supporters niet teleur te stellen.

Kay Vissers is bij de wedstrijd Roda’46 – KDO de pupil van de week. Kay speelt bij Roda’46 in JO9.1 en vindt dat erg leuk. De trainers van Kay zijn Daan en Alexander, terwijl Bart zijn coach is. Kay vertelde dat hij in een heel goed team zit met allemaal gezellige jongens.
Als je aan Kay vraagt of hij nog andere hobby’s heeft, begint hij te lachen en zegt: “Nee, ik voetbal het liefst de hele dag!”
Kay zit het Kla4 in groep 5 op school en eet het liefst Pizza Salami.

Wat is je favoriete voetbalclub Kay?: “dat is Ajax”, zegt Kay, “en mijn favoriete speler is Ronaldo.”

Wij gaan hem zien zondag als Pupil van de week.

Wedstrijdbal geschonken door Piet Wendel

De wedstrijdbal van zondag is geschonken door onze erevoorzitter en trouwe supporter Piet Wendel. Als het even kan is Piet bij iedere thuiswedstrijd van de partij en geniet hij van de zondag 1 ploeg van Roda’46. Piet hoopt dat Roda met deze bal 3 punten binnen sleept. De spelers van het eerste elftal, alsmede de trainers en begeleiding bedanken Piet hartelijk voor deze wedstrijdbal.

De wedstrijd

Roda’46 tegen sv KDO begint zondag om 15.00 uur. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Neander Laros.
Kom op tijd en moedig het elftal van aanvoerder Léon van der Pas aan.

De 3e helft

Al heel lang is er na afloop van de wedstrijd de 3e helft. Daar moet je bij zijn om gezellig na te praten over de wedstrijd onder genot van een drankje. Uiteraard zijn onze gasten uit de Kwakel ook van harte uitgenodigd om de derde helft bij Roda’46 mee te maken.

Tekst: Cees Leijenaar