Ruime zege Roda’46 Zon1 na bizarre reis

Na een reis vol hindernissen op weg naar tegenstander Taurus in Delft won het eerste elftal van Roda’46 de wedstrijd met 8-2. Wederom een grote zege van de Roda-zondag mannen. Op dit moment heeft de ploeg in 18 wedstrijden reeds 65 doelpunten gescoord. Een ongekende situatie voor Roda’46 zon.

De reis naar Delft

Vol goede moed vertrok de bus met de Roda-selectie zondag naar de studentenvereniging Taurus uit Delft. De sfeer zat er goed in, er werden broodjes uitgedeeld en het optimisme over de wedstrijd had de overhand. Toen nam Flip de microfoon. Hij vertelde de spelers dat hij de hele week ziek was geweest van de nederlaag tegen Amsvorde. “Ik kom uit Amersfoort en heb tot en met mijn 24e jaar voor Amsvorde gespeeld. Ik ken dus vele mensen van deze vereniging. De hele week moest ik mensen van Amsvorde feliciteren”.

Flip moedigde de spelers aan om vandaag tegen de nummer laatst zich niet te laten verrassen en met drie punten terug te keren naar Leusden. Applaus voor Flip van de busreizigers klonk op en toen begon de ellende. Halverwege de reis begon de bus plotseling te hobbelen en reed de chauffeur de vluchtstrook op. De bus reed geen meter meer en wilde niet herstarten.

Je merkt dan wel meteen hoe goed het is geregeld in Nederland op de snelwegen. Direct verscheen op het matrixbord van de rijstrook naast de bus een rood kruis. Enkele ogenblikken daarna stond er al een auto van Rijkswaterstaat met zwaailichten achter onze bus om het verkeer te waarschuwen. Alle reizigers moesten echter wel de bus uit. En daar stonden wij dan achter de vangrail in het natte gras en in de regen te bibberen van de kou. Na ongeveer een half uur mochten wij weer in de bus gaan zitten om te wachten op een vervangende bus.

Deze bus was al snel geregeld en kon de reis in een andere bus voortgezet worden. Door de staf was al contact geweest met Taurus en de scheidsrechter en werd afgesproken dat de wedstrijd later mocht beginnen.

Ondanks de pech bleef de stemming opperbest

De wedstrijd

Na alle malheur begon de wedstrijd een half uur later. Dank aan de medewerking van Taurus en de goede scheidsrechter Bram de Meij.

Alle lof voor de spelers van Roda’46 die na een korte warming-up direct scherp aan de wedstrijd begonnen. Taurus werd vanaf de eerste minuut onder druk gezet. Marc Groen was al na drie minuten alert om de bal voor de eerste maal achter de jonge dappere Taurus doelman te schieten.

De wedstrijd werd gespeeld op het sportcomplex van de TU-Delft. Maar op de fraaie sportaccommodatie kwam Taurus er niet aan te pas. Roda’46, dat zonder de geblesseerden Julian Brouwer, Marijn van Daatselaar en de geschorste Marte Tolboom startte, was heer en meester. Dat leverde, ondanks een aantal enorme kansen en pechsituaties, vooralsnog geen verdere doelpunten op.

Jordy Huurdeman bracht daar in de 37e minuut verandering in door een vrije trap schitterend binnen te schieten. Toen ging het voor rust nog snel. Mozes Hoppenbrouwer en Marc Groen brachten de ruststand op 4-0 en leek de wedstrijd wel gespeeld.

Nick Grootfaam in de 2e helft

Roda’46, waarin Daan Snellink na blessureleed in de basis startte, nam na de theepauze meteen de ingeslagen weg van voor de rust weer op. Léon van der Pas, zeer nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt, bracht Roda op een 5-0 voorsprong. Marc Groen (zijn derde deze middag) en weer Léon van der Pas scoorden het 6e en 7e doelpunt voor Roda’46.

Inmiddels had trainer Frank Corba Roel Bak voor Daan Snellink gewisseld en kwam Neal Kooij voor Mozes Hoppenbrouwer.

Doordat Taurus een makkelijk gegeven strafschop feilloos achter doelman Stefan Houtveen schoot werd de tussenstand 7-1.

Toen kwam Nick Grootfaam. Fantastisch dat deze sympathieke Rodaspeler na ruim anderhalf jaar blessures weer in het veld kon komen. Nick kwam onder applaus van de Roda-aanhang het veld in voor Jordy Huurdeman. Hopelijk kan Nick gaan werken aan een langdurige- en welverdiende comeback bij Roda’46.

Het werd ook nog 8-1 door een fraaie treffer van Ethan van Zwol. Pech had deze actieve speler toen hij luttele minuten later de bal op zijn hand kreeg en Taurus weer van 11-meter mocht aanleggen. Ook het 2e schot op het doel in de wedstrijd dat Rodadoelman Stefan Houtveen te verwerken kreeg, ging er kansloos voor Stefan in.

Een prima zege voor de Roda-selectie. Dik en dik verdiend en niet eens geflatteerd. Zeker na zo’n eerder beschreven bizarre voorbereiding. En Flip….hij was tevreden over het resultaat!

Roda’46 speelde zondag met de volgende spelers: Marc Groen, Mozes Hoppenbrouwer (Neal Kooij), Ethan van Zwol, Wesley Buunk, Jordy Huurdeman (Nick Grootfaam), Daan Snellink (Roel Bak), Léon van der Pas, Danny van Barneveld, Morten Endert, Stefan Houtveen en Rick Matijssen.

Foto's: Aarnoud Bak