Ruime zege Roda'46 Zon1 bij Fortius

Het 1e elftal van Roda (zon) speelde in Amsterdam tegen Joga Fortius een uitstekende wedstrijd en ging terug naar Leusden met een ruime 5-0 overwinning.

Voor aanvang van de wedstrijd werd er 1 minuut stilte gehouden in verband met het overlijden van lid van verdiensten Henk Bransen. Henk was een trouwe supporter van onze vereniging en bezocht ook op hoge leeftijd de wedstrijden van Roda (zon) 1. Wat zou Henk trots zijn geweest op “de jongens van Roda 1”, met zo’n mooie overwinning!

In de eerste helft had Roda het niet altijd makkelijk met de Amsterdammers. Het bleek een goed voetballende ploeg te zijn. Maar Roda hield goed stand met Danny van Barneveld en Jullian Brouwer centraal in de verdediging. Toch kwamen de bezoekers op een 1-0 voorsprong. Marc Groen rondde een goede Leusdense aanval knap af. Voor de rust werd het nog even benauwd voor Roda toen Joga Fortius tegen de lat schoot.

Na de pauze trokken de Leusdenaren het spel geheel naar zich toe. In 13 minuten tijd scoorden Davor Lambregts met een prachtig doelpunt de 0-2, Ethan van Zwol 0-3, Leon van der Pas 0-4 en Jordy Huurdeman 0-5. Dit laatste doelpunt betekende tevens de eindstand.

Roda had ook nog pech toen doelman Stefan Houtveen geblesseerd het veld moest verlaten. Zijn vervanger Jan Hendriks, deed het erg goed en hield met een knappe redding zijn doelschoon. Een “cleansheet” voor Houtveen en Hendriks.

Zondag speelt Roda thuis tegen koploper Sporting uit Utrecht.