Selectienieuws Roda'46 zon seizoen 2022/2023


Jeroen Snier versterkt volgend jaar Roda'46 Zon1


Goed nieuws over de selectie Roda'46 (Zondas) Seizoen 2022/2023

De TC van Roda-zon. (Gert van Geeresteijn en Wim Klumper) hebben veel tijd en energie gestoken in de selectie samenstelling voor het nieuwe seizoen 2022/2023. Best opmerkelijk, want in het huidige seizoen moet Roda 1 nog 17 wedstrijden spelen, plus een eventuele nacompetitie.

Toch is het belangrijk om snel duidelijkheid te hebben hoe de selectie er in het nieuwe seizoen uit gaat zien. De TC mag best trots zijn, dat alle spelers uit de selectie hebben toegezegd om ook in het seizoen 2022/2023 bij Roda te blijven. Dat is gunstig en kan de nieuwe trainer Frank Corba, verder schaven aan de talentvolle jonge ploeg.

Nieuwe aanwinsten

Doelman Kevin Velt heeft te kennen gegeven om te stoppen met keepen en verder te gaan als veldspeler. Daarom is de TC verheugd dat Rick Schoonderbeek na 3 seizoenen Hooglanderveen, weer terug keert op het oude nest. De 30 jarige Schoonderbeek gaat samen de strijd aan om keepersplek 1 met Stefan Houtveen.

Aanvaller Mozes Hoppenbrouwer keert na 4 jaar Hooglanderveen ook weer terug bij Roda’46. Een welkome aanvulling en concurrent voor de aanvalslinie van Roda. Mozes (27 jaar) staat garant voor doelpunten. Bovendien is Mozes weer helemaal terug bij onze vereniging, want met ingang van het nieuwe seizoen wordt hij trainer van Roda’46 O-16.1.

Als voorlopig laatste nieuwe aanwinst voor de selectie komt Jeroen Snier naar Roda’46-zondag. Jeroen heeft in de Roda-jeugd gespeeld. Ook is hij gescout door Almere City. Daar heeft hij gespeeld in de O.19.1. Na die periode heeft Jeroen Snier ook bij Roda in de O-19.1 gespeeld. De TC is zeer tevreden dat deze talentvolle sterke linksbenige centrale verdediger de selectie van Roda komt versterken.

Restant van het seizoen

Het uit spelen van de huidige competitie wordt best nog wel een hele klus voor de selectie. Hopelijk blijft de groep gespaard voor veel blessures en kan trainer Jeroen Jooren steeds de sterkste formatie het veld in sturen. De competitie begint op 20 februari met een thuiswedstrijd tegen Ouderkerk. Een hele belangrijke wedstrijd die bepaald of Roda aansluit in het linker- of rechter rijtje. Later, in de komende weken, meer over deze wedstrijd.

Als voorbereiding op het vervolg van de competitie speelde Roda zondag jl tegen SDO 2. Het werd een 2-2 gelijkspel. Voor Roda scoorden Morten Endert (heel fraai koppend) en Mark van Burgsteden (rondde knap een goede aanval doeltreffend af).

Zondag om 11.30 uur speelt Roda thuis tegen Hoogland 2. Weer een mooie gelegenheid om onze spelers aan het werk te zien.

Tekst: Cees Leijenaar