Slechte competitiestart Roda'46 Zon1

RODA’46 AFGETROEFD DOOR FANATIEK PVC!

Wat een tegenvaller deze eerste competitiewedstrijd! Een teleurstellende nederlaag tegen een altijd lastige tegenstander. De Utrechters speelden vanaf minuut één fanatiek en fel om de duels te winnen en hadden daarbij heel veel geluk.

Slappe Roda’46 start

De spelers van Roda’46 waren gewaarschuwd dat PVC altijd een moeilijk te bespelen tegenstander is. Nu dat bleek weer. De ploeg van trainer Dennis van Dijk startte na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Robin Petitjean heel fel. Dat leverde al heel snel een doelpunt op. Jeroen Snier, na een jaar blessureleed in de basis, wilde een lange bal afgeven. Zijn schot werd door een speler van PVC geblokt. De Roda-verdediging kon de bal snel niet snel genoeg wegwerken en de 1-0 was een feit na nog geen twee minuten spelen.

Roda’46 wilde wel meer naar voren spelen, maar stuitten op een stugge tegenstander. Uit een vrije trap voor PVC en onzorgvuldig verdedigen lag al snel de 2-0 in het netje achter doelman Houtveen. Roda’46 ging daarna meer grip op de wedstrijd. Dat leverde in de 37e minuut een tegendoelpunt op van Léon van der Pas. Bij een 2-1 achterstand de rust in was er nog niets verloren.

De 2e helft veel kansen en een rode kaart

In de 2e helft, met de wind in de rug was het streven van de Leusdenaren om zo snel mogelijk te scoren. Dat lukte echter niet. PVC verdedigde fel en had daarbij heel erg veel geluk. Talrijke doelpogingen van Roda verdwenen net over, of naast het Utrechtse doel. Bovendien bleek ook de doelman van PVC een behoorlijke sta in de weg.

De bal wilde er maar niet in. Het spel werd wat harder waarbij de spelers van PVC om de haverklap op de grond bleven liggen met schijnbaar een blessure. Deze spelonderbrekingen kwamen het aanvalsspel van Roda’46 zeker niet ten goede.

In de 92e minuut sloeg het noodlot voor Roda’46 toe. Uit een counter van PVC verscheen de spits van PVC alleen voor doelman Houtveen, die geen andere oplossing zag om de aanvaller binnen de beruchte lijnen onderuit te halen. Scheidsrechter Petitjean gaf PVC een strafschop en Stefan Houtveen de rode kaart.

De vervangende doelman Micha Claassen zag geen kans om de feilloos ingeschoten strafschop te keren. In de resterende minuten scoorden PVC en Roda’46 beiden nog eenmaal. Léon van der Pas maakte het Roda doelpunt. Hierdoor kwam de eindstand op 4-2. Een zeer teleurstellende start van de competitie voor de mannen van trainer Frank Corba.

Roda’46 speelde met de volgende spelers: Stefan Houtveen, Jeroen Snier, Ethan van Zwol, Marten Tolboom, Marijn van Daatselaar, Morten Endert, Léon van der Pas, Mozes Hoppenbrouwer, Marc Groen, Daan van Laarschot, Daan Snellink, Davor Lambrechts, Neal Kooy, Mark van Burgsteden en Micha Claassen.

Zondag a.s. speelt Roda’46 thuis tegen sv KDO uit de Kwakel.

Tekst: Cees Leijenaar