Slotfase doet Roda’46 Zon1 opnieuw de das om

Duel tussen Rico den Ouden (Roda'46) en Mehmet Kaya (ex Roda'46)

Eigenlijk is het wedstrijdbeeld in de voorbije weken bij Roda’46 Zon1 vaak hetzelfde. De ploeg kan de tegenstanders een uur bijbenen, maar moet in de slotfase het hoofd buigen. Met vaak grote uitslagen als resultaat.

Zo ook in de uitwedstrijd tegen APWC. In de eerste helft was er geen sprake van enig krachtverschil tussen beide ploegen. Beide keepers hadden het rustig. Veel kansen vielen er niet te noteren.

Na de rust leek Roda Zon1 nog steeds alles onder controle te hebben. Na twintig minuten kreeg Roda’46 zelfs een uitgelezen kans om op voorsprong te komen, maar Davor Lambregts miste de toegekende penalty jammerlijk. Even later kreeg APWC eveneens een strafschop. Ex-Rodaspeler Yucel Yagli benutte het buitenkansje wel, 1-0.

Toen verdediger Sezer Gurbuz van APWC even later na zijn tweede gele kaart uit het veld werd gestuurd leken er weer kansen te zijn voor Roda’46. Het liep echter anders. Ondanks de numerieke minderheid scoorde de thuisclub in de slotfase nog drie keer, waardoor het uiteindelijk 4-0 werd.

Foto's: Aarnoud Bak