Strijd onbeslist! Roda’46 Zon1 blijft tweede.

Roda’46 Zondag 1 en Sv Ouderkerk strijden om de tweede plaats in klasse 3d. Beide ploegen hebben evenveel verliespunten. Maar het doelsaldo van de Leusdenaren is veel beter.

Afgelopen zondag heeft Roda’46 in een rechtstreeks duel in Leusden niet kunnen winnen van concurrent Sv Ouderkerk. De Ouderkerkers  begonnen sterk aan de wedstrijd en zetten Roda onder druk. Dat resulteerde in enkele mogelijkheden maar echt grote kansen deden zich niet voor.

Bij Roda’46 was bij meerdere spelers te merken dat zij fysiek niet geheel fit waren. Dit kwam mede door de zware wedstrijd een week eerder bij kampioen Abcoude, die met 3-2 werd gewonnen . Toch was het de thuisclub die in één van de spaarzame aanvallen in de eerste helft gevaarlijk werd. Daan Snellink werd vol in de rug gelopen binnen het de zestien metergebied en dus ontving Roda’46 een terechte strafschop. Dit buitenkansje werd door León van der Pas feilloos binnengeschoten. Op dit moment is León topscorer van klasse 3D met 21 goals.

Tien minuten later maakte Ouderkerk de gelijkmaker. Daan van Unen scoorde met een mooie omhaal, 1-1.

In de tweede helft kwam Neal Kooij voor Daan Snellink in het veld. Roda’46 werd wat beter, maar het niveau van vorige week werd niet gehaald . Roda’46 kreeg nog een grote kans voor invaller Roel Bak. León van der Pas werd nog een keer één op één weggestuurd, maar daarbij werd gevlagd door de grensrechter voor buitenspel. Aan de andere kant verrichtte Stefan Houtveen goed keeperswerk. Maar zowel de rood-zwarten als Ouderkerk scoorde niet meer.

Acht minuten voor het einde ontving Rick Matthijsen een rode kaart, nadat hij aan de noodrem trok.  Ondanks de numerieke meerderheid werd Ouderkerk niet meer gevaarlijk. Het duel eindigde in een terecht gelijkspel. Hierdoor behoudt Roda de tweede plaats .

Volgende week is Roda vrij. Dan staat wel het duel Ouderkerk-Aalsmeer (3e) op het programma. Op 14 mei komt Aalsmeer op bezoek in Leusden. Een belangrijke ontmoeting. We rekenen weer op onze supporters. Na deze wedstrijd zal er vanaf 16.00 een zanger en Dj aanwezig zijn. Dus graag tot dan .

Verslag: Gert Geerestein
Foto’s: Aarnoud Bak