Teleurstellende remise Roda'46 Zon1

Tot de 84e minuut had Roda’46 zondag in Aalsmeer zicht op drie punten. Toch lukten het de Leusdenaren niet om met een verdiende zege tegen de plaatselijke FC naar Leusden terug te reizen.

Voorsprong bij de rust

De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd. Al snel kregen de Aalsmeerders de eerste kans, maar Roda doelman Stefan Houtveen redde knap. In de achtste minuut was het wel raak voor FC Aalsmeer toen Marijn van Daatselaar te zacht terug speelde op zijn doelman. De spits van FC Aalsmeer nam deze kans met beide handen aan en schoot de 1-0 binnen. Dat was een tegenvaller voor Roda’46.

Roda, dat zonder de zieke middenvelder Davor Lambregts moest spelen, trok de wedstrijd snel daarna naar zich toe. Dit leverde de 1-1 op toen Léon van der Pas in de 24e minuut uit een corner de bal achter de boomlange doelman van FC Aalsmeer Sem van de Ridder kopte.

Roda’46 bleef de bovenliggende partij. In de 39e minuut was het weer raak voor Roda’46. Ethan van Zwol veroverde speelde zich  aan de zijkant van het veld vrij en gaf een sublieme voorzet, die Marc Groen knap binnenkopte.

In de 45e minuut van de wedstrijd had Mozes Hoppenbrouwer pech toen een cornerbal van hem op de lat van doel belandde. De 1-2 betekende tevens de ruststand.

De bal wilde er gewoon niet in

Na de pauze wilde Roda de wedstrijd definitief naar zich toe trekken. Het kreeg daartoe legio goede mogelijkheden. Helaas werd het weer zo’n wedstrijd waarin de bal er gewoon niet in wilde. Dit ondanks de inzetten van onder andere de beide doelpuntenmakers Léon van der Pas en Marc Groen. In de 83e minuut leek Roda’46 op een beslissende 1-3 voorsprong te komen, maar om onduidelijke redenen keurde, de overigens bekwaam leidende scheidsrechter Essaghir, het doelpunt van Léon af.

Eén minuut later viel de gelijkmaker. Uit een scrimmage voor het Roda doel werd de bal door een speler van FC Aalsmeer met een omhaal achter de kansloze Stefan Houtveen geschoten. Deze 2-2 betekende tevens de eindstand. De vreugde bij de thuisclub was groot, want dit punt betekende het eerste competitiepunt in deze competitie. De teleurstelling aan de andere kant bij Roda was zichtbaar enorm. Dit gelijke spel voelde als een nederlaag aan. Waar Roda vorige week tegen DIOS nog zes maal scoorde, lukte het deze middag niet om meer doelpunten te maken om zodoende met drie punten terug naar huis te gaan.

Zondag a.s. speelt Roda’46 tegen het hoog geklasseerde SMVC Fair Play uit Culemborg. De mannen van trainer Frank Corba kunnen dan weer flink aan de bak.

De gegevens van de wedstrijd FC Aalsmeer – Roda’46

De Roda spelers: Stefan Houtveen, Ethan van Zwol (85. Mark van Burgsteden), Daan van Laarschot, Danny van Barneveld, Morten Endert, Marten Tolboom, Mozes Hoppenbrouwer, Marijn van Daatselaar (62. Rick Matijssen), Daan Snellink, Marc Groen, Léon van der Pas (Jeroen Snier en Micha Claassen kwamen niet in het veld)

Scoreverloop: 1-0, 1-1 Léon van der Pas, 1-2 Marc Groen, 2-2

Scheidsrechter Essaghir.

Opmerking: Roda’46 2 won zeer knap met 4-2 de uitwedstrijd tegen KFC in Koog aan de Zaan.