Terechte zege Roda’46 Zon1 op HWD

De derde achtereenvolgende thuiswedstrijd voor de zondagmannen van Roda’46 werd na twee gelijke spelen uiteindelijk ruim met 4-1 gewonnen. De bezoekers uit Rotterdam werden verdiend zonder punten naar huis gestuurd.

Roda begon de wedstrijd, die rustig werd geleid door scheidsrechter van Sprang uit Delft, sterk. Vele kansen ontstonden er voor de twee spitsen Léon van der Pas en Marc Groen. Pech voor Roda en massaal verdedigen van HWD hielden het scorebord lang op 0-0. Dat bleef ook zo nadat een doelpunt van Léon in de 22e minuut wegens buitenspel werd afgekeurd.

Toch kwam Roda’46 in de 25e minuut verdiend op een 1-0 voorsprong. Doelpuntenmaker was de centrale verdediger van deze wedstrijd Daan Snellink. In der 32e minuut gaf de scheidsrechter tot veler verrassing een strafschop voor HWD. Deze kans lieten de Rotterdammers niet aan zich voorbijgaan en de 1-1 lag in het netje achter de kansloze Rodadoelman Stefan Houtveen. Deze gelijkmaker betekende tevens de ruststand.

Schitterend doelpunt en belangrijke voorsprong

De 2e helft verliep voor Roda in het begin nogal moeizaam. HWD hield zich voornamelijk met verdedigen bezig en hanteerde regelmatig de lange bal. Kansen kregen de bezoekers uit Rotterdam totaal niet, maar ook Roda kreeg, mede door goed keeperswerk van de HWD doelman, weinig mogelijkheden. Bijna was het raak voor Daan Snellink maar zijn schot verdween in de 73e minuut net naast het Rotterdamse doel.

In de 76e minuut van de wedstrijd haalde aanvoerder Léon van der Pas op 20 meter van het doel verwoestend uit. Met een enorme knal verdween de bal achter de doelman van HWD. Een schitterende goal van Léon, alles zat er in: frustratie, ergernis, maar vooral ook klasse.

Na de 2-1 was het verzet van HWD gebroken en liep Roda verder uit naar een 4-1 eindstand. Danny van Barneveld en wederom Daan Snellink zorgden voor de doelpunten. De 4-1 was, overigens na een uitgekiende assist van Léon van der Pas. In zeer kansrijke positie schoot de aanvalsleider van Roda zodanig hard op de paal, dat de bal bij Daan Snellink kwam, deze rondde de rebound  beheerst af.

Wie is die lange nummer 13 van Roda’46?

Zo’n 10 minuten voor tijd kwam bij Roda’46 als invaller nummer 13 in het veld. Velen vroegen zich af wie is dat? Het antwoord is: Jeroen Snier. Deze speler heeft dit seizoen veel ernstig blessureleed gekend, maar is na een lange herstelperiode op de weg terug. Of Jeroen Snier nog veel zal spelen dit seizoen is niet te verwachten. Jeroen zal zich in ieder geval op het nieuwe seizoen richten. Goed overigens, dat de trainers Jeroen lieten invallen in de wedstrijd tegen HWD.

Wedstrijdbal sponsor

De wedstrijdbal voor de wedstrijd Roda’46 – HWD was gesponsord door Miranda Schoonderbeek.

Tweede Pinksterdag gaat Roda’46 met de bus naar SVH uit Den Haag. Deze ploeg boekte zondag een zeer knappe 4-2 zege in de uitwedstrijd tegen FC Aalsmeer. Door deze uitslag degradeert HWD uit de 3e klasse en gaat SVH nacompetitie spelen voor klasse behoud. Later deze week meer over deze wedstrijd SVH – Roda’46.

De 3e helft

Mede door het kampioenschap van Roda’46 6 (van harte gefeliciteerd) werd het nog heel gezellig op het Burgemeerster Buining Park. Het was weer een top gezellige 3e helft.

De spelers:

Roda’46 startte met de volgende spelers:

Stefan Houtveen, Ethan van Zwol, Wesley Buunk, Daan Snellink, Marten Tolboom, Danny van Barneveld, Davor Lambregts, Marijn van Daatselaar, Mozes Hoppenbrouwer, Léon van der Pas en Marc Groen.

Tijdens de wedstrijd kwamen de volgende spelers als invaller in het veld: Neal Kooij, Jeroen Snier, Nick Grootfaam, Arjen Schutte en Roel Bak. Reserve doelman Jan Hendriks bleef op de bank.

Tekst: Cees Leijenaar
Foto’s: Aarnoud Bak